Doğu Karadeniz Bölgesi’nin zor coğrafi şartları, bölge insanını tarım üretimi yönünden olumsuz şekilde etkiliyor.
Haber Giriş Tarihi: 21.07.2019 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2019 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Kirazlık Mahallesi’nde bir insanın ayakta zor durabileceği dik yamaçta sebze üretimi yapan sera sahipleri bu durumdan hiç de şikâyetçi olmadıklarını belirterek işlerini yapmaktan son derece memnun olduklarını söylüyorlar. Eğilimli arazinden daha çok güneşli havalarda çalışmanın kendilerini daha çok zorladığını belirten sera sahiplerinden Nazmiye Yetim, işin zahmetli olduğu kadar da zevkli yönlerinin olduğunu belirtiyor. Yaklaşık 2 yıldır serada üretim yaptıklarını belirten Yetim, “Seralarımızda genellikle domates ve salatalık üretiyoruz. Yaklaşık 2 yıldır seracılık yapıyoruz. Seracılık zahmetli olduğu kadar da zevkli bir iş. Eğilimli yerde çalışmak zor ancak bunlara katlanmak zorundayız. Para kazanmak o kadar kolay değil, seracılığın kolay yeri de, zor yeri de var. Tabi buralar bayır olduğu için zorlanıyoruz” dedi. (İHA)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Zorluklar Karadenizlileri yıldırmıyor
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin zor coğrafi şartları, bölge insanını tarım üretimi yönünden olumsuz şekilde etkiliyor.
Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Kirazlık Mahallesi’nde bir insanın ayakta zor durabileceği dik yamaçta sebze üretimi yapan sera sahipleri bu durumdan hiç de şikâyetçi olmadıklarını belirterek işlerini yapmaktan son derece memnun olduklarını söylüyorlar. Eğilimli arazinden daha çok güneşli havalarda çalışmanın kendilerini daha çok zorladığını belirten sera sahiplerinden Nazmiye Yetim, işin zahmetli olduğu kadar da zevkli yönlerinin olduğunu belirtiyor. Yaklaşık 2 yıldır serada üretim yaptıklarını belirten Yetim, “Seralarımızda genellikle domates ve salatalık üretiyoruz. Yaklaşık 2 yıldır seracılık yapıyoruz. Seracılık zahmetli olduğu kadar da zevkli bir iş. Eğilimli yerde çalışmak zor ancak bunlara katlanmak zorundayız. Para kazanmak o kadar kolay değil, seracılığın kolay yeri de, zor yeri de var. Tabi buralar bayır olduğu için zorlanıyoruz” dedi. (İHA)
En Çok Okunan Haberler