Ufuk IRGAŞ 

Türkü severler Ataevler’de buluştu. Bursa'nın önde gelen koro şeflerinden Aliye Şahin yönetiminde “Gönülden, gönüllere” sloganı adı altında konser veren Türk Halk Müziği Korosu, Ataevler Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergilediği performansla izleyenleri mest etti. Çalışmalarına bir yıl önce başlayan ve geçen sürede aldıkları eğitimle profesyonelleri gölgede bırakacak bir sahne sergileyen grup izleyenlerin beğenisini kazanıp bol bol alkış aldı. Grup 40 kişilik koro ve 40 kişilik bağlama grubu olmak üzere toplam 80 kişiden oluşuyor.

KONSERE YOĞUN İLGİ
Tamamen amatör gönüllülerden oluşan grup; serbest meslek mensupları, iş insanları, yöneticiler, basın mensupları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları üyeleri ve yöneticileri, emekliler, üst düzey bürokratlar, öğrenciler gibi yediden yetmişe kadar Türk Halk Müziği’ne gönül verenlerden oluşuyor. Sunuculuğunu Yeliz Kılıçaslan'ın yaptığı ücretsiz konsere, şef Aliye Şahin’in eğitim verdiği Olgun Gençlik Merkezi yöneticileri;  Ayla Tiftik ve Bircan Uysal, Altınşehir Mahallesi Muhtarı Melahat Şanal, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri ve müzik severler yoğun ilgi gösterdi.

TÜRKÜLER HEP BİR AĞIZDAN 
Programın sonunda şef Aliye Şahin 7 Şubat’ta verecekleri konserin müjdesini de paylaştı. Şahin yaptığı konuşmada,  “Koro ve bağlamadaki arkadaşlarımız çok zor şartlarda bu konsere hazırlandılar. İşlerinden güçlerinden zaman ayırıp, çalıştıkları iş yerlerinden izin alarak, hiç bir maddi beklenti içinde olmadılar. Tüm masrafları kendi ceplerinden karşılayan bu amatör ve gönüllü Türk Halk Müziği sevenler grubu ile kader birliği yaptık. Çok çalıştık. Hayatında hiçbir zaman eline bağlama almamış, hiç şarkı ve türkü söylememiş bir topluluk ile çıktığımız bu yolda mahcup olmadık. Büyük bir başarıya imza attık. Grubumuzla gurur duyuyorum. Hem çaldılar hem de söylediler. Bu çok kolay bir iş değildir. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağız. 7 Şubat’ta tekrar bir konser düzenleyip, Türk Halk Müziği sevenlerimiz ile buluşmayı hedefliyoruz. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Bağlama ekibimiz çalmış, koromuz da söylemiştir ancak konserimizin çok büyük bir bölümünde muhteşem seyircimiz koromuza eşlik etti. Birçok parçada ve özellikle de ‘Suzan Suzi’ isimli eseri tamamen seyircimiz seslendirdi. Sanatsever seyircilerimize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Seyircimiz her şeyin en iyisine layıktır. Sanatçıya değer veren ve türkü sevenlerin bizi izlemelerini öneriyorum. Seyircimize daha geniş bir katılımla 7 Şubat’taki konserde muhteşem bir gece daha yaşatacağımızın sözünü buradan veriyorum. Daha geniş kitlelerin katılım sağlayacağı konserimiz içinde salon tahsisi görevini İsmail Tiftik'e veriyorum" ifadelerini kullandı.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

ALİYE ŞAHİN KİMDİR?
Aliye Şahin konservatuarın Türk Halk Müziği bölümünden mezun olmuştur ve türkülere duyduğu sevdayla da kendi adını taşıyan ilk Türk Halk Müziği korosunu kurmuştur. Aliye Şahin Bursa’da şeflik unvanına hak kazanmış ve ilk kadın koro şefidir. Nilüfer Halk Eğitim Merkezi’nde ve Olgun Gençlik Merkezi’nde de bağlama dersleri veren Aliye Şahin aynı zamanda Altınşehir Mahalle Muhtarlığı’nda da şeflik yapmaktadır. Musa Eroğlu’ndan aldığı dersler mesleki hayatına ve kariyerine de büyük katkı sağlamıştır.