Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı
Özkan YILDIRIM
Yenişehir İlçemizin tarihi olmanın yanı sıra, güzel doğası yemyeşil çayırları ile meşhur Dereköy Mahallesi Muhtarı Levent Nari ile birçok konuyu masaya yatırdığımız güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
 
•    Muhtarım öncelikle bizleri konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Levent Bey kimdir? Levent Beyi  tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?
1972 Yenişehir-Dereköy Mahallesi doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. Bursa'da tekstil sektöründe aşağı yukarı 14-15 sene çalıştım, sonrasında son 10 senedir de tespih işi yapıyorum. Tespih işini İznik'te öğrendim. 2019 yılına kadar böyle gelmiş olduk, sonrasında muhtar adayı oldum. Muhtar adayı olmak benim aslında aklımda yoktu aşağı yukarı seçimlere 6-7 ay kala “çık sen de aday ol“ dedi çevremdekiler. Ben de insanlarımızın bu desteğini de görünce aday oldum, benimle birlikte bir arkadaşımız daha vardı, kafa kafaya bir seçim oldu sonuç itibariyle ekseriyeti alarak muhtar  seçildim.
 
 
DERE ISLAH ÇALIŞMASI YAPILDI
•     Peki Muhtarım  bu 1 yıllık süreçte Dereköy'de neler değişti?
 
 Köyümüzün içerisinden geçen Dereköy Deresi'nde ıslah çalışması yapıldı, temizlik yapıldı. Uzun yıllardır içinde çöpler vardı, temizlendi çok güzel oldu. Sonrasında mezarlık yanındaki Uluyola çakıl döktük o bölgenin de temiz bir görünüm almasını sağlamaya çalıştık. Şu anda birkaç sokağımızda eksik olan ara sokaklarımızda Parke Taş eksikliği olduğundan Büyükşehir Belediyesi'nden istekte bulunduk. Bu da programa alındı, listeye alındı söz aldık, İnşallah en kısa zamanda gelir.
 
BİZİM HAYATİ MESELEMİZ
 
•     Muhtarım şu proje olsa, şöyle bir hizmet gelse Dereköy kalkınır çok iyi olur dediğiniz bir proje var mı?
 
Gölet  projesi var, en büyük projem bu, en önemli projemiz. Bu derenin üst tarafında geçtiği yerde bir gölet yapılması ile ilgili dilekçemiz var, tabii bu göletin olması durumunda milletin refahı artar diye düşünüyorum. Çünkü bizim buralar kuraktır, parası olan sondaj yaptırıyor ama parası olmayan öyle kalıyor. Gölet olması durumunda insanlarımızın da bunu güzel bir şekilde suyu değerlendirilmesi durumunda ürünler kat kat artacak diye tahmin ediyorum. Nu manada bu projeye büyük önem veriyorum ve bu gölet projesinin bir an önce hayata geçmesi ile ilgili değerli başkanlarımızdan, yöneticilerimizden, idarecilerinden destek bekliyorum. Bu gölet projesi Dereköy’ün kaderini değiştirecek bir proje  ve çok önemli, insanların geçimlerinin  iyileşmesi ,geçim kaynaklarının  artması bakımından da çok çok önemli bir proje. Bunun yanı sıra bu projenin  hayata geçmesi durumunda köyden göçlerde durur, hatta tersine  göç başlar diye düşünüyorum ve o yüzden bunu çok önemsiyor ve projenin bir an önce hayata geçmesini hep birlikte bekliyoruz. 
 
UFAK TEFEK EKSİKLİKLERİMİZ VAR
Camimizin dışında güzel bir çalışma yapıldı çok güzel bir görünüm aldı fakat camimizin içerisinde iç dekorasyon anlamında bazı eksiklikler var bunun yanı sıra lambaları ve yıldırım  çarpmasını engelleyen  paratöner  sisteminin takılması lazım. Şadırvanın ön tarafına direkler konulmasını da bekliyoruz sağlamlaşması bakımından. Ayrıca salça makinesi yeri yarım kaldı, onun da bir an evvel ortaya çıkmasını bekliyoruz makinamız hazır  Büyükşehir belediyemiz zamanında vermişti. İşte hemen caminin yan tarafında da yapıyoruz çok güzel olacak inşallah diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra Köyümüz içerisindeki  ağaç elektrik dileklerimizle ilgili sıkıntı var ayrıca bunu da söylemek istiyorum.
 
BAŞKANLARIMIZIN DESTEĞİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ
 
•     Peki muhtarın ,buradaDereköy Mahallesi sakinlerine  ve bütün halkımıza  neler söylemek istersiniz?  Onlara buradan ne gibi mesajlar  iletmek  istersiniz?
 
Bu saatten sonra bana oy veren de, oy vermeyen de herkesin muhtarıyım. Bütün Dereköylülere hizmet etmek için buradayım. Herkese selam veriyorum herkesle konuşuyorum, hiç kimseyle sıkıntım yok. Ayrıca  herkese aynı mesafedeyim, zaten muhtarların öyle olması lazım  gelir diye düşünüyorum. Ben de elimden geldiğince adaletli bir şekilde insanlarımıza karşı hizmetlerimi devam ettirmek  niyetindeyim. Son olarak bana oylarını güvenerek veren bütün herkese selamlarımı iletmek istiyorum onların bu güvenlerini  boşa çıkartmamak için gece gündüz çalışıyorum, eksiklerimizi gidermek için var gücümüzle çalışacağız dediğim gibi en önemli proje köyümüzün kalkınması bakımından da en önemli proje gölet projesi. Ben çiftçilik yapmıyorum, çiftçilik yapmamama rağmen köyümüzde birçok insan geçimini topraktan sağlıyor. O manada bu Gölet projesini hayata geçirmek için elimden geldiğince çabalayacağım. Bu manada bizlere her zaman destekleyen Yenişehir Belediye başkanımıza ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanımıza buradan tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum.Dediğim gibi aslında çok büyük eksikliklerimiz yok ama birkaç eksikliğimizi de halledersek bilhassa Gölet sıkıntısını giderirsek  çok daha güzel olacak. 
 
 DEVLET, MİLLET  EL  ELE
Buradan başta  Dereköy Mahallesi sakinleri olmak üzere Yenişehir'de yaşayan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum ülke olarak da son günlerde, son haftalarda sıkıntılı günlerden geçmekteyiz. Bu sıkıntılı günlerden el birliği ile daha da güçlü bir şekilde çıkacağımız  kanısındayım ve bu bağlamda da Allah ordumuza, devletimize zeval vermesin diyerek sözlerime tamamlamak istiyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.