Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU

  •     Muhtarım, öncelikle bizleri misafir ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyoruz.İsterseniz sizi bir tanıyalım, Güner Kaza kimdir? Sonrasında da yavaş yavaş sorularımıza geçelim?


KÖYÜMÜZÜ ESKİ CANLI HALİNE DÖNDÜRMEK İSTİYORUM

Elbette, memnuniyetle. 1987 Gölecik doğumluyum , doğma büyüme buralıyım. Liseyi  bitirdiğimde babam bana oku, sonuna kadar arkandayım dedi. Babamın hayvanları vardı az biraz çiftçilikte yapıyorduk, kalabalık şehirlerde fazla mutlu olmadığımdan, oralarda  rahatsız olduğumdan  buradaki yaşamı doğa ile baş başa olmayı tercih ettim.

Çok sıkıldığımda motora atlayıp tarlaları geziyorum, daha önceki zamanlarda işte hafta sonları arkadaşlarımızda geliyordu. Köyümüzün 20 sene öncesini hatırlıyorum. Keşlik  mesela bu yakınlardaki  büyük bir köydür, burası oradan daha hareketli, canlıydı. Yukarıdaki köylerin hepsi burada toplanırdı, değirmenimiz  bile vardı. Köyümüzü eski haline döndürmek için çaba sarf ediyorum ben daha önceki dönemde de aday olmak istiyordum ama o zaman daha 27 yaşında olduğumdan , genç olduğumdan aday olmadım. .Bizim sağ olsun eski muhtar görevini hiç yapmadı burada  Karasu'ya kadar bir yolumuz var 3600 metre kadar yıllardır bozuk durumda. Köyün, köylünün ihtiyaçlarını gidermek ile  ilgili hiçbir zaman icraatlar de bulunmadı. 2019 seçiminde 3 aday vardı bu üç aday içerisinde en fazla oyu alarak muhtar oldum.  Beni destekleyen değişimin önünü açan Gölecik köyü sakinlerine buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum...

   Peki Muhtarım, muhtarlıkta ki parolanız ne?

MİSAFİRHANEMİZİ AÇTIK AMA

Birisi bir iş yaparken, herhangi bir şekilde kimseye zarar vermeyecek. Ben bir işi yapıyorsam sana zarar veriyorsam, o  yaptığım işin anlamı yok.  Herkes köye dönsün istiyorum mesela burada köyde 15-20 hane vardır sabit duran ama Karacabey'den gelip burada bahçeleri olanlarla birlikte 50'den fazla hane olur. Ben bu insanlar istiyorum ki emekliliğinde gelsin köyünde dursun kahvemiz açılsın. Bakın kahvemizi misafirhane olarak  belediyeden izinle açtık, saati üzerime aldım, sonra şikayet olmuş kahvede sigara içiyorlar diye “yalan aslında”. Ondan sonra ruhsatsız çalıştırıyorlar diye de şikayet etmişler. Geliyorlar sonra tabii ruhsat yok  evet ben izinle açmıştım burasını sonuçta. Sonra geldiler mühürlediler burayı, tam  koronavirüs dönemine denk geldi. Ben  elimden geldiğince burasını canlandırmaya çalışıyorum  ama maalesef çekememezliklerde olabiliyor…

KARASU BAĞLANTI YOLU ARAZİ YOLLARI, BADEM SAHALARI

Çok fazla ihtiyacımız var köyün camimizin oluklarını daha yeni yaptırdık yine camimizin iç dış boyasını da yavaş yavaş yaptıracağız. Asfalt konusunda girişimiz oldu ama yolda Karasu bağlantısı, ile ilgili Kedikaya muhtarıyla birlikte girişimde bulunduk. Sonrasında arazi yollarının da düzenlenmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk ama oradan da bir karşılık bulamadım. Karacabey Belediyesi olsun ,Büyükşehir Belediyesi olsun buralardan bu konuyla ilgili destek bekliyoruz. Hem Karasu bağlantı yolumuz olsun hem de arazi yollarımız ile ilgili olsun sayın belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz. Sağ olsunlar bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar ama bizim de burada nüfusumuz az  diye bizi burada unutmamalarını  özellikle istirham ediyorum.

MUSTAFA ESGİN’E, BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ..

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

   Milletvekilimiz Mustafa Esgin’e  buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.. O bize yardımcı oldu inşallah kısa zamanda çalışmaların başlanacağı söylendi.

BARAJIMIZ BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ

Gölecik  Barajımızın  inşasına başlandı ama bazı inşaatla ilgili  sıkıntılar yaşanmasının bunun yanı sıra   ödenek ilgili sıkıntılar yaşanması inşaatın hızını etkiliyor. Gölecik  Barajı'nın bitmesi  buraların bol suya kavuşması bizler için çok önemli  bir an evvel devreye girmesini dört gözle beklediğimizi ayrıca belirtmek istiyorum… Bizim ayrıca Badem sahalarımız  var 2008'de ağaçlandırılan, ağaçlar yavaş yavaş büyümeye başladı ama domuzlar çok zarar verdi kimi yerde ağaçlarda kurudu bu konuda Orman Genel Müdürlüğü, Orman Şefliği   ile tekrardan istişarede bulunarak destek  alabilirsek çok güzel olacak. Badem sahalarımızın etrafının  korunaklı olması  domuzlardan korunabilmesi açısından da çok önemli..

   Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de coronavirüs son zamanlarda yayıldı biliyorsunuz, ama son birkaç haftadır da azalma var. Bu konuyla ilgili neler yapıldı?

İlaçlamalar camimizde olsun buralarda olsun yapıldı.  Allah'a şükür buralarda Koronavirüse hiç  rastlanmadı…

  •    Son olarak Gölecik’de yaşayan insanlarımıza neler söylemek istersiniz?

'HOŞ SADA'  BIRAKABİLMEK  ÇOK ÖNEMLİ..

En büyük hedefim, amacım insanların 20-30-40-50 sene sonra, yani yıllar sonra, şu tarihlerde Gölecik’te  Güner adında bir  muhtar vardı elinden geldiğince çalıştı, köye güzel hizmetler getirdi, Allah ondan razı olsun demeleri , bir hoş seda bırakabilmek benim için   çok önemli. Bundan başka Allah’tan ne isterim ki. Köyümüze  ne  ihtiyaç  varsa hepsini sağlayabilmek için uğraşıyorum. 15-20 sene önceki gibi köy idareleri yok biliyorsunuz ha deyince olmuyor işler. Bizde sonuçta Karacabey Belediyesi'nden ,Büyükşehir Belediyesi'nden yapılacak işin durumuna, yerine  göre  ilgili birimlere  dilekçelerimizle  yapıyoruz müracaatlarımızı, hatta  şahsen de  girişimlerde bulunuyoruz köyümüz için. En çok dile getirdiğim  gibi Karacabey ile bağlantımızı sağlayan Karasu bağlantı yolu, arazi yollarımız ve  köyümüzü eski canlı haline getirmek için çalışmalarımız devam edecek. Bu manada belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz, son olarak başta  köyümüzdeki  hemşerilerimiz olmak üzere Karacabey ve Bursa'da yaşayan bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum.