Fatih AKKUŞ

Senelerce tribünde bağırdık “Özlediğim Bursa çok uzaklarda” diye… Bu beste ne yazık ki dilime pelesenk oldu “Deli solu sözler…” diye başlayan bu bestenin gerçekten bu kadar yerinde olduğu bir sezon daha görmedim. Güzel futbol, istekli ve dayanıklı baskı; tek eksik gol... O da ne yazık ki takımımızda yok.

ONLARLA GURUR DUYUYORUM

Maçtan sonra karşılaşmayı değerlendiren Samet Aybaba ise oyuncularına sahip çıktı. Tecrübeli teknik adam, “Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Futbolcularımı kutluyorum. İnanılmaz oynuyorlar. Bazen şansın yanınızda olması lazım. Sahanın her yerinde mücadele ettiler. Onlarla gurur duyuyorum. Oyunumuz eğer skora yansısaydı en çok konuşulan takım olurduk. Dışarıdaki hesaplaşmayı futbolun içerisinde yapmayalım. Bu kadroyu koruyalım. Çalışmaya devam edeceğiz. Üç puanla ne zaman tanışırsak o mutluluğu yaşarız. İki takımın da değerli kadroları var. Kaybetmek istemedik. Kazanmak için oynadık” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Kİ YENİLMİYORUZ

Penaltılara özellikle çalıştıklarını vurgulayan Aybaba, “Oyun tersine döndüğünde kaybetmek istemiyoruz. Pozisyon da bulduk. Yenilirsek toparlanmamız daha uzun sürer. Penaltı çalışması yaptık. En iyisi Tunaydı. Sakatlanıp çıktı. Umut ikinci sıradaydı. Latovlevici en kötüsüydü. Aytaç kullanmak isteseydi ona attırırdık. İyi ki yenilmiyoruz. Yenilsek, takım olarak güvenimizi yitirirdik. Her yerde kırılganlık var. Bu kırılganlığı takım üzerinde yapmayalım. Bu çocuklara sahip çıkalım. Birçok sorunumuz var. Bursalılara şunu söyleyeyim, bu çocuklar ellerinden geleni ortaya koyuyorlar. En iyisi için çalışıyorlar. Hepsinde üstündük. Tek eksik goldü. Onlara sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

O GOL KAÇMAMALIYDI

Bursaspor maçta kazandığı penaltıyı gole çeviremeyince maçın kırılma anını da es geçmiş oldu. Özellikle Umut Nayir’in maçtan önce “Bu maçta gol atacağım” dediği edinilen bilgiler arasında ancak ne yazık ki penaltıyı kaçırarak 3 puanın da kaçmasına neden oldu genç yıldız. Bu maçta çok istekli gözüken Umut’un gol atamaması hem kendisini hem arkadaşlarını hem de taraftarı kahretti.

LİMA NEDEN OYNAMIYOR

Oyuna sonradan girdiği her maçta kilit adam olan, Konyaspor müsabakasında da sonradan oyuna dâhil olan Allano Lima takımı hem ileriye taşıdı hem de gol yollarında etkili olarak katkı sağladı. Ancak Lima bir türlü formayı tamamen alamıyor. İyi oynadığı Kayseri deplasmanında da oyundan alınan ve takımın sahada var olmasını sağlayan futbolcunun neden bu maçta ilk 11’de oynamadığı kafaları karıştırdı.

MAÇ SONU TEPKİ

Maç sonunda özellikle 80. dakikadan sonra “Yönetim istifa” tezahüratları stadyumu inletti ancak buna Konyaspor taraftarı da eşlik edince ortaya trajikomik bir durum çıktı. 90 dakikanın genelinde sessiz kalan taraftar maç sonunda hırsını “İstifa” diye bağırarak çıkardı. Maç öncesinde ise alkollü olduğu iddia edilen Konyasporlu bir taraftarın otobüsten indikten sonra düşerek ciddi şekilde yaralandı edindiğimiz bilgiler arasında.

Çağatay Yılmaz ve Bilal Güney affedildi Çağatay Yılmaz ve Bilal Güney affedildi