SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da mescidi kapattılar

Bursa’da 24 bin 500 metrekare alanda 2 katlı mağazasıyla 15 yıldır hizmet veren İsveçli İKEA, günde binlerce kişinin kullandığı mağazanın mescidini kullanıma kapattı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bursa'da mescidi kapattılar

Bursa’da Yeni Yalova Yolu üzerinde, 24 bin 500 metrekare alanda 500’den fazla çalışanıyla 2008 yılından beri hizmet veren İKEA, müşterilerinin ve çalışanlarının kullandığı mescidi kapattı. İsveç menşeeli firma müşterilerinden tepki çekti.

AW020631_01

Daha önce merdiven altında, atıl bir köşede mescit bulunduran İKEA, şimdilerde ise onu bile bulundurmak istemiyor. Vatandaşların ‘namaz nerede kılabilirim’ sorusuna ise, görevliler tarafından başka bir alışveriş merkezine yönlendiriliyor.

"Bodrum kattaki mescidi bile kapamışlar"

Günde binlerce kişinin geldiği, hafta sonları adım atacak yerin bulunmadığı IKEA'nın bu kararına tepki gösteren müşteriler, "Siz Allah’ın dinine sahip çıkarsanız Allah da size sahip çıkar. Ancak IKEA bu konuda farklı davranıyor. Bodrum kattaki mescidi bile kaldırmışlar. Anlaşılır gibi değil. İlgili kurumların gereğini yapacağını inanıyorum" dediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.