Genç muhtardan güzel başlangıç

Mustafakemalpaşa ilçemizin şirin ve güzel köyü Hacıali'nin yeni muhtarı Sebahattin Veske ile geçen bir yıllık süreci değerlendirdiğimiz, yapılanları ve yapılması gerekenleri ele aldığımız güzel ve detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

Özkan YILDIRIM

•   Muhtarım ,öncelikle bizleri  bu güzel köyünüzde misafir ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Hacıali Köyü Muhtarı Sebahattin Veske kimdir? Röportajımıza  başlamadan sizi tanımak isteriz?

Buralara kadar geldiğiniz ve bizlerle böylesine güzel bir röportaj gerçekleştirdiğiniz için ben de sizlere ve gazetenizin yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum. Ben Sebahattin Veske 1975 Hacıali Köyü doğumluyum. Doğma büyüme buralıyım. Köyümüzün geçim kaynakları büyükbaş hayvancılık ve çiftçilik üzerine  yüzde 80 hayvancılık diyebilirim, yüzde 20 kadar da çiftçilik var bu çiftçilikte genelde hayvancılığa dayalı bir çiftçilik. 10 sene   azalık yaptım. 2009 - 2019 arasında, sonrasında tabi o süreçte tecrübelerimde oldu ve 2019 seçimlerinde aday oldum benimle birlikte bir aday daha vardı seçimi rahat bir şekilde kazandım. Köyümüz 50 haneden meydana gelmekte 138 de nüfusumuz var. Bunun haricinde 2 tane at çiftliği var köyümüzde, aktif şekilde özel olarak. Tabii burada çalışanları vesaire dahil etmeden bu rakamları söyledim.

TARLA YOLLARINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

•       Peki Muhtarım bu süreçte neler değişti hangi hizmetlerin köyünüze gelmesini sağladınız?

Ufak tefek eksikleri, sıkıntıları  hallettik, ama büyük hizmetlerle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Camimizin boyasını yaptırıyoruz mesela, boya işi bitince çok daha güzel olacak. Tarla yolları ile ilgili bazı sıkıntılarımız vardı halloluyor yavaş yavaş. İnsanlarımız tarlalarına daha kolay gidecekler bu işler tamamlanınca. Bir şenlik alanımız var orada ağaçlandırma çalışması yapılmasını istedik. Fidanlar geldi havaların düzelmesi ile birlikte inşallah  fidanlarımızı dikeceğiz. Tabii bu şenliğimizin her sene yapılması ve  gelenekselleşmiş olması çok güzel, oranın  ayrıca oturma grupları da geldi. Onları da yazın gelmesi ile birlikte  yerlerine yerleştireceğiz. Hemen arka tarafta Güller Köyü var. Güller Köyü yolu üzerinden gelen sular yolun kenarında kanal olmadığından olukları olmadığından çakıllar, topraklar yol üzerinden süzüle süzüle köyümüzün sokaklarına, merkeze kadar geliyor bu büyük sıkıntı oluyor her yağmurda. Hem mevcut yol bozulmuş oluyor hem de bu çakılların gelmesiyle köy içinde birikintiler oluşuyor. Ayrıca bunun gibi köy içerisinde de bir yer var,  buralarda mümkün olursa künk sistemi ile bu akıntıların giderilmesi çok iyi olur böylelikle yolda genişleyeceğinden öncelikli tercihimiz bu.

PARKE TAŞLARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

•       Sokağınızda parke taşları ile  ilgili de  büyük sıkıntı var galiba muhtarım?

Parke taşları ile ilgili 4-5 sefer dilekçe yazdım ayrıca yine Büyükşehir Belediye başkanımız  Alinur Aktaş ile yapmış olduğumuz toplantıda; “Altyapısı olan köylerin 2020 yılı içerisinde parke taşlarının döşeneceğini” söyledi. Hatta biz o toplantıda tekrardan dilekçemizi yazdık ,yeniledik.

BAŞKANLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Doğasıyla, havasıyla, yeşillikleri, deresi ve  bol oksijeni ile gerçekten yaşanılacak köylerin  başında geliyor Hacıali peki köyünüzde şunlar da olsa iyi olur, bunlar da olsa güzel olur dediğiniz eksiklikler var mı? Gelmişken  onları da not  edelim muhtarım?

ŞENLİĞİMİZ GELENEKSELLEŞTİ

Yapılması gereken şeyler var aslında, şenlik alanımızda  güzel bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Şimdi birazdan gideriz  fotoğraflarını da çekeriz. Fidanlar geldi havaların ısınmasıyla inşallah fidanlarımızı dikeceğiz. Oturma grupları da  konulacak bu sene 11.'ini yapacağız şenliklerimizin, her yıl Haziran ayında yapıyoruz ama dediğim gibi bu Koronavirüs salgınından  dolayı bu sene yapılacak mı, yapılmayacak mı daha bilmiyoruz. İnşallah olur köyümüzün içerisindeki yollar parke taşları çok önemli aklıma gelen en önemli şey bunlar.Ayrıca Çaltılıbük yolu üzerinde ki  üç hanenin kanalizasyonu yok. Mutlaka bu kanalizasyon ilavesinin  yapılması lazım caddeye kadar. Böylelikle buradaki bu hanelerin ihtiyaçları giderilmiş olacak.

EVDE KAL HACIALİ EVDE KAL MUSTAFAKEMALPAŞA

•        10 sene azalık görevinde bulunmuşsunuz, sonrasında geçtiğimiz yıl yapılan seçimde muhtar adayı olmuşsunuz ve Hacıali köyü sakinleri büyük oranda sizi desteklemişler. Son olarak mahalle sakinlerine  neler söylemek istersiniz?

Elimizden geldiğince çalışıyoruz, girişimlerde bulunuyoruz, dilekçelerimizi yazıyoruz. Tabii bizim sonuçta bütçemiz yok belediyelerle diyalog halinde çalışmalar yürütmeye çalışıyoruz. Köy halkımız  biraz sabırlı olsun, dilekçelerimiz olsun bire bir görüşmelerimiz olsun en güzel hizmetleri getirmek için gece-gündüz çalışıyoruz ama dediğim gibi biraz sabırlı olsunlar inşallah bütün hizmetler gelecek. Son  olarak başta Hacıali Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Mustafakemalpaşalılara, bütün Bursalı hemşerilerime selamlarımı göndermek istiyorum. Son zamanlarda Koronavirüs tehlikesi de var o yüzden mecbur kalmadıkça sokağa çıkmasınlar diyorum. Evde kal Hacıali evde kal Mustafakemalpaşa diyerek. Herkese selamlarımı iletmek istiyorum.