Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Ulaş Girgin

Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2 Konu 2 Konuk etkinliğinde Zübeyde Hanım MTAL çocuk gelişimi öğrencileri ile buluşan Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nalan Kuru ve Masal Evi kurucusu Seher Kander Bilgi yaptıkları konuşmalar ile geleceğin öğretmenlerine tavsiyeler verdi.

WhatsApp Image 2023-04-26 at 16.17.06

İlk olarak kürsüye çıkan Doç. Dr. Nalan Kuru yaptığı konuşmada, çocuk gelişiminde duygusal zekanın önemini vurgulayarak, öğrencilere verdiği çeşitli örnekler ile gelişme çağındaki çocukların duygularının önemsenmesi gerektiğini, çocuklar ile kurulan iletişimde asıl unsurun, çocuk ile duygusal bağın güçlü tutulması olduğunun altını çizdi. Çocukların ancak güvende hissettikleri ortamlarda kalıcı bir öğrenmeye yaşayabileceklerini vurgulayan Kuru, aslında dünyayı duyguların yönettiğini dolayısıyla evlerimizi ve sınıflarımızı da duyguların yönetiyor olduğunu belirtti.

WhatsApp Image 2023-04-26 at 17.25.54Nalan Kuru'nun yaptığı konuşma sonrasında kürsüye çıkan Masal Evi'nin kurucusu Seher Kander Bilgi hayallerin ve masalların hayatımızdaki öneminden bahsetti. Hayal kurmanın bizi hayata bağladığını söyleyen Bilgi aynı zamanda geleceğimizi hayallerimiz ile inşa ettiğimizin altını çizdi. Ayrıca masalların hayatın içinden olaylar barındırdığını, masallarda tıpkı hayatta olduğu gibi iyiler ve kötülerin olduğunu belirten Bilgi, masalların hayat bilgisi içerdiğini "Avcı ile kuş", "Üç mavi salyangoz" gibi masallardan örnekleyerek anlattı. 

Öğrencilerin ve alanında uzman kişilerin katılım sağladığı "2 Konu 2 Konuk" etkinliği, geleceğin öğretmenlerine verilen önemli tavsiyeler ile hayatın içinden bir ders niteliğinde gerçekleşti.  

Editör: Ulas Girgin