Özkan YILDIRIM

  •     Muhtarım öncelikle bizleri  güzel köyünüzde konuk ettiğiniz için  teşekkür etmek istiyorum, sizi tanıyarak yavaş yavaş  röportajımıza  başlayalım isterseniz.?


Elbette, memnuniyetle. Ben Cevdet Yumuşak, 1968  Yenişehir doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. Muhtarlığa kadar, babam şoför olduğu için ben de şoförlük yaptım aynı zamanda kendimize yetecek kadar çiftçilik yaptık, sonrasında hayvancılık da yaptık, hala da  devam ettiriyorum. Önceki muhtar arkadaşın ağır davranması nedeniyle benim de ağzımdan söz çıkmasıyla bu tür bir sürece girdim,  aday oldum şükürler olsun ki Burcun’da yaşayan insanlarımız bizi desteklediler. Açık ara farkla beni seçtiler, onlara buradan teşekkürlerimi göndermek istiyorum. Bu 1 senelik süreçte elimizden geldiğince köyümüze güzel şeyler yapılmasını sağlamaya çalıştık, boş geçen yılları telafi etmeye çalıştık. Küçük mezarlığın yolunda molozlar vardı ,ulaşım pek iyi değildi o bölgeye, onun üzerine çakıl çekerek ulaşımı kolaylaştırdık.

GÖLCÜK YOLU OLMAZSA OLMAZ

Gölcük yolunu yaptırıyorduk, bizim bu tarafa doğru yarıya kadar malzemeler döküldü ama  malzemelerin  bitmesiyle tamamlanamadı. Köyümüze yakın bir yerde kaldı,  bu yolun kalan malzemelerinin bir şekilde dökülmesi lazım. Çünkü bizim köye doğru bayağı bir tarladan ayrıca hendek atılması gerekiyor. Çünkü  yolda su buluştuğu için kötü oluyor, mutlaka bu yolun bir elden geçmesi lazım bu yol bizim için çok önemli. Bursa'ya ve Kestel’e böylelikle çok yakınlaşacağız.

  •     Peki ne gibi eksikleriniz var muhtarım, şunlar olsun, şöyle bir hizmette gelsin dediğiniz  şeyler neler?

BURULAŞ’IN KÖYÜMÜZE GELMESİNİ İSTİYORUZ


Öncelikle bizlerin  her zaman yanında olan Yenişehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bize  elbette hizmet gelmesi ile ilgili çalışmalar yapıyorlar ama biraz bizim buralara hizmet geç geliyor. Bursa Merkez'den Gölcük neredeyse 20 kilometre çok güzel bir şekilde yolu  yapılmış olmasına rağmen ondan sonra bize doğru yol maalesef gelmiyor. Bizim Gölcük'le aramız 5 kilometre bunun yarısına kadar  malzeme çekildi ama bize köye doğru az önce de söylediğim gibi malzeme bitti. Bu alt malzemeden sonra biz bu yolun sıcak asfaltının da atılmasını bekliyoruz. Sıcak asfaltın olması durumundan bizim Bursa bağlantımız Kestel bağlantımız çok daha kolay olacak. Çok daha güzel olacak. Sonuçta biz  burada üvey evlat değiliz.

TERSİNE GÖÇÜ BAŞLATABİLİRİZ..

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Ayrıca Gölcük’e kadar, Fethiye'ye kadar gelen Burulaş’ın  minibüslerinin çok yakında olan  bizim  mahallemize de  gelmesini istiyoruz. Sonuçta Fethiye bizim buraya aşağı-yukarı 4 kilometre kadar Gölcük'te 5 kilometre kadar bir mesafede oralara kadar gelen minibüslerin gün içerisinde bizim köyümüze de uğramasını istiyoruz. Bunlar böyle olsun ki tersine göç başlasın, bizim eskiden buraları 150-160 haneyken şu an 75-80  hanelere kadar düştü ama böyle ulaşımında iyileşmesi yolların güzelleşmesi yönetimimizin de tekrardan aktif hale gelmesi ile tekrardan geriye göç bile olabilir diye düşünüyorum. İnşallah bu ileriki süreçte de artar diye tahmin ediyorum. Gölcük yolunu söylemiştim. Bir de yine Gölcük tarafından köyümüze giren sağlı sollu çevre yolumuzun da ve düzenlenmesi lazım şu an gerçekten çamur içerisinde olan bu yolunda düzenlenmesi  şart.

GÖLET SIKINTIMIZ ÇOK BÜYÜK..

Burcun Göleti’mizin  üst kanalları 1981-82 yıllarında yapıldı o kanallar beton olduğu için çürüdü, döküldü onu kullanamıyoruz, bu birincisi. Sonrasında yer altları yapıldı yer altlarının da yedeği yok, patladığı zaman kelepçe vuruyoruz veya beton döküyoruz çok büyük sıkıntı. Üç yerde arıza var, arızayı çözemiyoruz. Biz burada yeni bir alt sistem istiyoruz, alt sulama sisteminin komple yenilenmesi lazım. Bir de en iyi bölgemizde sulama sistemi yok maalesef. Fethiye'ye giden  mezarlığın karşısında ki o bölgede sulama sistemi yok neredeyse köyün en verimli arazisi bu bölge, bu Gölet bizim için çok önemli bu hattın çekilmesini mutlaka bu bölgeye kılçıklarla hattın çekilmesi lazım, su boşa gidiyor barajımızın  suyu komple boşa gidiyor. Alt sulama sistemi yapılırsa %50 daha verim artar, verim arttıkça halkında geliri artacak tabii ve  aynı zamanda , böylelikle tersine göç de tekrardan başlar gibime geliyor. Göletimizin altyapılarının düzenlenmesinin yanı sıra çevresindeki   yolunda yenilenerek etraftaki bazı noktalarda da mesire alanını yapılmasını istiyoruz, bilhassa  yeşillik alanın  orası çok uygun. Ayrıca hemen üst tarafında çıkan güzel suyumuzun da yine bu mesire alanı  bölgesine indirilmesinin de  bizim buralara değer katacağı inancındayım. Köyümüzün mezarlığının duvarları çok alçak olduğundan etrafına tel örgü çekilmesini istiyoruz , çünkü hayvanlar içeriye  girebiliyor. Onun yanı sıra köy içerisinden geçen Deremiz sağa sola birçok noktadan taşıyor , hatta bazı  tarlalara da  zarar veriyor.Dere boylarının ıslah edilerek temizlenmesini ve böylelikle  güzel bir görünüm  kazanmasını  istiyoruz. Bunun yanı sıra mahallemizin içindeki birçok sokakta  parke taşı ihtiyacımız var. Bunu da sırası gelmişken eklemek istiyorum.


 DERE BOYLARININ ELDEN GEÇMESİ LAZIM..

Yenişehir-Orhangazi yoluna bağlanan yolumuzun sıcak asfalt olmasını istiyoruz ,camimizin dış bakıma  ihtiyacı var, inşallah oradan fotoğraflarda çekeriz bayağı sıkıntılı boya badana ile  olacak gibi değil. Öncesinde bir ön hazırlık yapılması sıvılarla ilgili çalışma yapılması lazım. Köyümüzde  TEDAŞ'ın elektrik direklerinin  yüzde sekseni aşağı yukarı ağaçtan ve yan yatıyorlar yan yattığı zaman tabii sıkıntı oluyor. Birde  Telekom'dan şikayetçiyiz, kablolar yerlere düşüyor üstünden traktörler geçiyor bu kablolarında mutlaka toplanması lazım gelir diye düşünüyorum.

  • Son olarak Burcun’da yaşayan ve seçimde ekseriyetle sizi seçen vatandaşlarımıza  neler söylersiniz?

Onlara buradan sonsuz teşekkürler göndermek istiyorum. Onların bu güvenini boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçmiş yılların eksikliğini kapatacağız. Başta Göletimizin durumu, Gölcük Yolu ,Dere ıslahıve az öncede söylediğim gibi bir çok isteğimizi kurumlarımızla paylaştık. Bunların olması için var gücümüzle çabalayacağız. Son olarak Burcunlular başta olmak üzere, Yenişehirlilere ve Bursa’da yaşayan Bütün hemşerilerime sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.