Ulaş Girgin

Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir" Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir"

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile mücadele eden temsilcimiz Galatasaray ligin ikinci haftasında zorlu Manchester United’ın zorlu Old Trafford deplasmanına konuk oluyor.

Galatasaray 14 maçtır kaybetmiyor

Son 20 resmi maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray, SüperLig’de 7, Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 14 maçta 11 galibiyet 3 beraberlik yaşadı. İngiliz ekibi ise Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih ile oynadığı ilk maçı 4-3 kaybetti. Premier Lig’de ise çıktığı 7 maçta 3 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

Takımlardaki sakatlık durumları

Galatasaray’da Hakimi Ziyech ve Kazımcan Karataş sakatlık nedeniyle Manchester United maçında forma giyemeyecek. Diğer yandan UEFA listesinde yer almayan Halil Dervişoğlu ve Eyüp Aydın’da kadroda yer almıyor. United’da ise Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Aaron Wan-Bissaka ve Luke Shaw sakatlık nedeniyle kadroda yer almıyor. Sakatlığı son bulmuş olan Sergio Reguilon’un ise durumu belirsizliğini koruyor.

Galatasaray’dan 6 maçta tek galibiyet

Manchester United iki takımın Old Trafford’da karşılaştığı 3 maçın ikisini kazandı, maçların biri ise beraberlikle sonuçlandı. Öte yandan takımların karşı karşıya geldiği 6 maçın sadece birinden galibiyetle ayrılan Galatasaray tek galibiyetini 2012 yılında İstanbul’da oynanan maçta aldı.

Ayrıca takımların UEFA sıralamaları da maç öncesinde dikkat çeken detaylardan biri. Manchester United 7. sırada, Galatasaray ise 56. sırada yer alıyor. 

Editör: Ulas Girgin