Zayıf olmanın ayıp olduğu ülke

Batı Afrika ülkesi Moritanya'da, genç kızlar günde 16 bin kalori tüketmek zorunda! Zayıf olmak ayıp ve utanılacak bir şey olarak görülürken, evlenme çağındaki kızların kilosunun en az 60, en fazla 100 olması gerekiyor.

Dünyada zayıf olmanın her zaman ideal bulunduğu tüm güzellik kalıplarının aksine, Moritanya'da ne kadar şişmansan o kadar güzelsin.

Moritanya'daki bu anlayış, günümüzde kadınların zayıf olması gerektiğine dair tüm yargıları tersine çevirecek nitelikte...

Burada, evlenmek için erkeklere daha çekici görünmesi gereken kızları şişmanlatmaya, 11 yaşından itibaren başlıyorlar. Zaman zaman bu uygulama, 5 - 6 yaşlarındaki kızları da kapsıyor.

Bu durumu oldukça normal karşılayan kadınlar, şişmanlayınca çok güzel olacaklarını söylüyorlar. Hatta yemek yemeyen küçük kızlarını sopayla dövdükleri bile oluyor.

Şişmanlatılmaya çalışılan birçok kız çocuğu ağır beslenme ve yanlış uygulamalar yüzünden hayatını kaybetse de, kadınlar evlenebilmek için bu korkunç geleneği sürdürmekten vazgeçmeyecek gibi...