Yaşam

Ünlüler fotoğraf çekerken hangi taktiği uyguluyor?

Dünyaca ünlü isimlerin fotoğraflarını hepimiz beğeniyoruz. Bir fotoğrafta bu kadar iyi çıkmanın bir taktiği olduğunu hiç düşünmüş müydünüz? İşte ünlülerin kusursuz fotoğraflar için kullandığı taktikler…

ÇENENİZİ AŞAĞIDA TUTUN Çenenizi aşağıda tuttuğunuzda yüz hatlarınız daha düz ve belirgin görünecektir. Kamerayı da yukarıda tuttuğunuzda bu iş tamamdır!

DİLİNİZİ DİŞİNİZİN ARASINA KOYUN Belki duyanlar vardır, dilinizi dişlerinizin arasına getirmek, kusursuz bir selfie için atılan ilk adımdır. Selfie çekmeden önce dilinizi dişlerinizin arasına yerleştirin ve damak bölgesine hafifçe bastırın. Bu hareket elmacık kemiklerinizi ön plana çıkaracak ve çenen hattınızı belirginleştirecektir.

YANAKLARINIZI İÇTEN ISIRIN Bu yukarıdaki yöntemle aynı görünüm sağlayacaktır. Yanaklarınızı ağzınızın içerisinden ısırmak da elmacık kemiklerinizi ortaya çıkaracak, yanaklarınıza bir kontur efekti vermiş olacak. Ancak bunu hafifçe yapın, aşırı bir durumda kötü bir görüntü çıkacaktır.

ELLERİNİZİ YÜZÜNÜZE KOYMAYI DENEYİN Ünlü isimlerin çoğu fotoğrafında elleri görünür. Çünkü eller fotoğrafa bir çekicilik katar. Ellerinizi kameranın önüne alın. Ama bunu elinizde bir şey tutarak değil, elinizi yüzünüze koyarak yapın. Elinizi yanağınıza koyarak hem yanağı gizlemiş olacaksınız hem de fotoğrafı bir çerçeveye koyarak odak noktası belirlemiş olacaksınız. İsterseniz gözlerinizi de çekiştirerek biraz daha badem göz görünümü katabilirsiniz.

SADE BİR ARKA FON Arka fon kusursuz selfie’lerde çok önemlidir. Ünlü isimlerden de fark ettiğiniz gibi selfie’leri çoğunlukla sade bir fonun önündedir. Selfie çekerken dağınık ve karmaşık manzaralardan uzak durun.

ARKA KAMERA HER ZAMAN DAHA İYİDİR Selfie’leri çoğumuz ön kameradan çekeriz, ama aslında hiçbir telefonda ön kamera arkadaki kamera kadar kaliteli değildir. Arka kameralar, ışık, derinlik, netlik açısından daha iyi sonuçlar verecektir.