Kültür Sanat

'Terzi' dizisi yeniden zirvede

Geçtiğimiz haftanın en çok izlenen Netflix yapımları açıklandı. Film kategorisinde Türkiye’de listeye yeni giriş yapan ‘Cennete Yakın’ filmi 1. sıraya yerleşti. Dizi kategorisinde ise ‘Terzi’ dizisinin 2. sezonu zirvede.

Türkiye’de geçtiğimiz hafta Netflix Top 10’da yer alan filmlerin sıralaması şu şekilde;

1. CENNETE YAKIN Listeye yeni giriş yapan film, bir borç karşılığı eşinin ömründen 40 yıl vermeye zorlanan bir adamın çalıştığı biyoteknoloji şirketinin gerçek yüzü ile karşılaşmasını konu alıyor.

2. AŞK TAKTİKLERİ 2 Listedeki 3. haftasında 2. sıraya gerileyen film, evliliğe inanmayan Aslı ve Kerem ikilisinin bu konuda hemfikir olduklarını fark etmeleri ile işi inada bindirmeleri ve Aslı’nın Kerem’i evliliğe ikna etmeye, Kerem’in ise Aslı’yı evlilikten soğutmaya çalışmasını konu alıyor.

3. BIRD BOX BARCELONA İlk filmiyle izlenme rekorları kıran Bird Box, devam filmiyle Barcelona’ya taşınıyor. Film, listede 2. sıradan 3. sıraya geriliyor.

4. TYRONE’U KLONLAMIŞLAR Listedeki ilk haftasında 4. sıraya yerleşen film, bir sürü ürkütücü olayın ardından kendilerini mahallelerindeki şeytani komployu araştırırken bulan üç kişiyi konu alıyor.

5. BAŞKANIN KIZI Listeye yeni giriş yapan film, ABD başkanının kızı olan baş karakterin Kaliforniya’da üniversiteye başladığında aşkı aramasını ve bu uğurda yaşadığı zorlukları konu alıyor.

6. BİLİNMEYENLER: KOZMİK ZAMAN MAKİNESİ Listeye 6. sıradan giriş yapan belgesel film, uzak galaksilere ait fotoğraflarla hayal gücünü harekete geçiren James Webb Teleskobu’nun icadından fırlatılmasına kadar süren yolculuğunu konu alıyor.

7. HAZİNE Listede sert bir düşüşle 3. sıradan 7. sıraya gerileyen komedi türündeki film, annesinin cenazesi için doğup büyüdüğü kasabaya geri dönen Mesut’un erkek kardeşinin zoruyla bir define kazısına katılmasını ve başına gelen belaları konu alıyor. Filmin başrollerinde ise Çağlar Çorumlu, Boran Kuzum, Şükran Ovalı ve Serkan Keskin gibi isimler bulunuyor.

8. İLLEGAL HAYATLAR Listedeki 7. haftasında bulunan komedi türündeki film, 1 sıra gerileyerek 8. sıraya yerleşiyor. Film, polis baskınlarıyla kaçak kumarhaneleri kapatılan üç arkadaşın çözümü siyasi parti kurmakta bulmasını konu alıyor.

9. KUTSAL DAMACANA 4 Türkiye’de sevilen film serilerinden olan Kutsal Damacana, listedeki 6. haftasında düşüşünü sürdürerek 9. sıraya geriliyor. Korku komedi türündeki film, bir hata nedeniyle Vatikan’dan kovulan Fikret’in yurda geri dönmesini ve şeytan kovma işine girmesini konu alıyor.

10. PATRON BEBEK 2: AİLE ŞİRKETİ Listedeki 2. haftasında sert bir düşüşle 4. sıradan 10. sıraya gerileyen film, Ted ve Tim kardeşlerin kötü bir karakterin planlarını bozmak için harekete geçmesini ve bunun için bir aile takımı kurmalarını konu alıyor.

Türkiye Top 10’da yer alan dizilerin sıralaması şu şekilde;

1. TERZİ: 2. SEZON İlk sezonuyla izlenme rekorları kıran Terzi dizisi, 2. sezonuyla da zirvede yerini alıyor.

2. THE WITCHER: 3. SEZON Yeni sezonuyla dönüş yapan dizi, yerini Terzi dizisine bırakarak 2. sıraya yerleşiyor. The Witcher, karmaşa içerisindeki dünyada yol bulmaya çalışan mutasyona uğramış bir canavar avcısı olan Rivyalı Geralt’ı konu alıyor.

3. TERZİ: 1. SEZON 2. sezonuyla zirvede yerini alan dizinin ilk sezonu da listeye tekrar giriş yapıyor. Terzi, ünlü terzi Peyami’nin en iyi arkadaşının eşine gelinlik dikmesini ve hiç görmediği bu kız ile karşılaşınca hayatına yeni sırların eklenmesini konu alıyor.

4. MANIFEST: 1. SEZON 4. sezonu yayınlanan dizi ilk sezonuyla 4. sıraya yerleşiyor. Dizi, kalkıştan yıllar sonra gizemli bir şekilde iniş yapan bir uçağı ve onların yokluğunu kabullenmiş bir dünyaya geri dönen yolcuları konu alıyor.

5. BAKI HANNA: 2. SEZON Listeye 5. sıradan giriş yapan dizi, babasını gölgede bırakmak isteyen Baki’nin, gereken becerileri kazanmak için Arizona Eyalet Hapishanesi’ne gitmesini ve orada azılı bir mahkuma meydan okumasını konu alıyor.

6. ÖLÜMCÜL KAÇAMAK: 1. SEZON Listedeki 4. haftasında 6. sıraya düşen gerilim türündeki dizi, evli bir profesörün genç bir adamla yaşadığı tutku dolu bir ilişki ile başına gelecek bir dizi trajik olayı konu alıyor.

7. ŞİRİNLER: 1. SEZON Listedeki 2. haftasında 7. sıradaki yerini koruyan dizi, kötü büyücü Gargamel ve kedisi Azman’ı alt etmeye çalışan sevimli Şirinler ekibini ve maceralarını konu alıyor.

8. MANIFEST: 2. SEZON 4. sezonu yayınlanan dizi 2. sezonuyla da listeye girerek 8. sıraya yerleşiyor. Dizi, kalkıştan yıllar sonra gizemli bir şekilde iniş yapan bir uçağı ve onların yokluğunu kabullenmiş bir dünyaya geri dönen yolcuları konu alıyor.

9. KING THE LAND: 1. SEZON Listedeki 6. haftasını bitiren ve 6. sıradan 9. sıraya gerileyen dizi, bir miras kavgasının ortasındaki mirasçının tahammül edemediği birisi olan azimli çalışanıyla arasında geçen çekişmeyi konu alıyor.

10. CEM YILMAZ: DIAMOND ELITE PLATINUM PLUS Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın stand up gösterini Diamond Elite Platinum Plus, Netflix listelerindeki 9. haftasında 10. sıraya geriliyor.