Yaşam

Tarih boyunca farklı isimlerle anılan şehirler

Kültürel ve siyasal gelişmeler sonucunda tarih boyunca birçok şehrin ismi değiştirildi. İşte ismi değiştirilen bazı şehirler…

İstanbul / Türkiye Bizans’ta Konstantinopolis ismini alan İstanbul, 1453 yılında Osmanlılar tarafından fethedilerek bu ismin türevleri olarak anılmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından 1930’da İstanbul ismine kavuştu.

Mumbai / Hindistan Hindistan’da ismi değiştirilen birçok şehirden biri olan Mumbai’nin ismi 1995 yılına kadar Bombay’dı. 95 yılında değişen iktidarla Mumbai ismini aldı.

Oslo / Norveç Norveç’in başkenti Oslo, 1624 yılında korkunç bir yangınla yok olacak dereceye geldi. Dönemin Danimarka ve Norveç Kralı IV. Christian, yok olan şehrin tekrar inşası sırasında Christian adını almasını sağladı. 1925 yılına gelindiğinde ise şehir eski ismini geri aldı.

Toronto / Kanada İsmi Toronto olan şehir, 1793 yılında İngilizler tarafından York olarak değiştirildi. Ancak şehrin sakinlerin orijinal adı geri istemeleri üzerine 1834 yılında yeniden Toronto oldu.

Ho Chi Minh / Vietnam Şehir 1975’te Saygon olarak geçiyordu. Vietnam Savaşı’nın sona ermesi ile Gia Dinh eyaletine katıldı. Savaştaki başarıları nedeniyle de dönemin başkanını olan Ho Chi Minh’in ismini aldı.

New York / ABD Dünyanın en kalabalık şehirlerinden olan New York, 17. yüzyılda bölgedeki Hollandalılar tarafından ‘New Amsterdam’ ismini aldı. 1664 yılında İngilizler tarafından ele geçirilmesinden sonra ise şu anki ismini aldı.