Oje sürerken bir daha düşünün! İşte Oje'nin inanılmaz tarihi!

Kadınlar Mısır medeniyetinden bu yana tırnaklarını boyuyorlardı fakat kullandıkları maddelerin hiçbiri Bayan Neushaefer'in kırmızı cilaları denli güzel ve dayanıklı değildi. Satışa çıkarılan cilalar, hemen büyük bir pazar buldu ve çok geçmeden başka yapımcılar da şeffaf olmayan tırnak cilaları yapmaya başladılar. Renkli ojeyle kadınları tanıştıran Helen Naushaefer üç kez ülkenin en şık, en zarif kadını seçildi

Alt sınıfları temsil eden kadınların yalnızca donuk renkleri kullanabilmelerine izin verilmiştir. Parmaklara ve tırnaklara kına sürmek, milattan önce 3.000 yıllarında Mısır’da çok yaygındı.

Ojeyi ilk Mısırlılar tırnak rengini toplumsal sınıfları birbirinden ayırmak amacıyla kullanmışlardır. Kral Akhenaton'un eşi Nefertiti'nin el ve ayak tırnaklarını yakut rengine, Kleopatra'nın ise vişne rengine boyadığı bilinmektedir.

Fakat kadınların tırnaklarını boyama adetinin asıl Kökeni Çin’dir. Çin’de kadınların tırnak renkleri, ait olunan sosyal sınıfın bir göstergesiydi. Milattan Önce 600 yıllarında Çin hanedanının tırnak renkleri altuni ve gümüşi renklerdi. Daha sonraları kırmızı ve siyah renkler asaletin sembolü olarak yüzyıllar boyu kullanıldı.

Erkeklerin de tırnaklarını boyamaları Mısırlılar, Babilliler ve sonraları Romalı üst rütbeli savaşçılar arasında yaygındı.

New York'ta bir ev hanımının 1931 yılının bir akşamı konuklarına taze midye sunmaya kalkması, bir boya kovasından milyonlarca dolar değerinde bir endüstrinin doğmasına yol açtı.