Yaşam

Minik dostlarımızın bıraktığı izlere birebir çözüm

Tatlı mı tatlı minik dostlarımızla oynarken oyun esnasında bazı kazalar da olabiliyor. Dostlarımızın bize bıraktığı tırnak izlerini iyileştirmek mümkün mü? Bazı ciddi izler hariç mümkün. İşte tırnak izlerini yok edecek o yöntemler...

E VİTAMİNİ Birçok cilt sorunu için ilk akla gelen E vitamini tırnak izlerinin tedavisinde de aranan yüz olarak bulunuyor. E vitaminini o bölgeye sürdükten sonra 15 dakika bekletin ve durulayın.

ALOE VERA Her derde deva aloe vera bu listede olmazsa olmazdı. İyileştirici gücü olduğunu bildiğimiz aloe vera, yaralara da iyi geliyor. Tırnak izlerine sürmek için bitkinin bir yaprağını kırın ve içerisindeki jeli çıkarın. Bu jeli günde 2 defa tırnak izi olan yere uygulayın.

YOĞURT İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde iltihap giderici etki bırakan yoğurt, tırnak izlerine iyi geldiği gibi hasar alan bölgedeki kızarıklıklara da çözüm sağlar. Tırnak izinin olduğu yere uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Ardından soğuk suyla yıkayın. Bu uygulamayı her gün kullanın.

BUZ Bir yerimizi vurduğumuzda ilk aklımıza gelen şey buz oluyor. Ancak buzlar minik dostlarımızın ortaya çıkardığı bu izlere de çok iyi geliyor. Bir beze sardığınız buz küplerini dostunuzun tırmaladığı yere yerleştirin. Bu durum vücudunuzda iz kalmasının önüne geçecektir.

SALATALIK İltihap yatıştırıcı özelliğe sahip olan salatalık, tırnak izlerinde iltihap birikerek kalıcı iz bırakmasının önüne geçer. Salatalıkları dilimleyerek dolaba koyun ve ardından soğuk bir şekilde bölgeye uygulayın.

DOĞAL YAĞLAR Çeşitli cilt sorunlarından bahsedildiğinde ilk akıllara gelen ise doğal yağlar oluyor. Hal böyle olunca minik dostumuzun bize armağan ettiği tırnak izlerine de iyi geleceği aşikâr. Bu izlerin tedavisi için çay ağacı yağı, kuşburnu yağı, defne yağı, kantaron yağı, Hindistan cevizi yağı ve kakao yağı gibi yağları kullanabilirsiniz.