Bursa

Milli Ses ve Milli Birlik

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ‘Milli Ses Ver’ projesi tanıtım heyetini kabulü bile kaliteli bir havada gerçekleşti. İl Başkanı’nın ifade etmiş olduğu görüşlerini, milletin birliği ve beraberliği açısından önemsiyoruz. Sayın Akkuş, şöyle devam ediyordu: "Üretmek, ürettiğimizi tüketmek ve kendi kurum ve kuruluşlarımıza sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Kaliteye değer vermeliyiz, kaliteli ve TSE belgeli ürünleri tüketmeliyiz. Bu ülkede üretilen ürün varken, bu ülkenin vermiş olduğu hizmet varken, yurtdışından ürün ve hizmet ve belge alınmasını doğru bulmuyoruz. Çizdiğiniz profil çerçevesinde ‘Milli Ses Ver’ projesini destekliyoruz."

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nin başarılı başkanı Yunus Aydın, ‘Milli Ses Ver’ projesinin ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek devam ediyor; "Üretmekten, yerli ürünleri tercih etmekten, kendi değerlerimizi korumaktan, sanayiciye değer vermekten, projenizin önemli bir başlığı olan Türk bayrağını sevmekten başka bir çözüm yok. Daha güzel günler için ortaya koyduğunuz bu projeyi benimsiyor ve içinde olduğumuzu ifade ediyorum. Sanayici dostlarımıza çağrı yapıyorum, TSE ile yol yürüsünler, tüketicilerden rica ediyorum TSE markalı ürünleri tercih etsinler, devlete güveniyorum ve ülkenin daha güzel günlere geleceğine dönük inancımı koruyorum."

Jeoloji Mühendisleri Odası’ndayız. Oda Başkanı Engin Er, depremle ilgili tespit ve uyarıcı, düzeltici görüşlerini ekonomik depremle ilgili de aynı hassasiyet ve samimiyetle ifade ediyor: "Böyle bir projenin içinde görev almayı vatan sevgisi olarak görüyoruz. Her alanda kalitenin hakim konuma gelmesini arzu ediyoruz. Bunun için de TSE'nin daha fazla yetkilerle donatılmasını, her alanda daha aktif olmasını istiyoruz. Şu an yaşadığımız sıkıntıları birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Kaliteli ve katma değeri yüksek ürünleri üretmek, TSE belgeli ürünleri tüketmekten başka bir çözüm görmüyoruz. Bundan dolayı başta Kalite Birliği olmak üzere tüm proje paydaşlarına teşekkür ediyoruz. Daha güzel günler için Türk bayrağının altında birleşmeyi tek çözüm olarak görüyoruz ve bu projede, bu konuya da yer vermenizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz."

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı A. Faruk Çolak, kendi sektöründe yaşanan kalitesizliğin düzeltilmesi için de bu tür projelere ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam ediyor: "Bu projede ön yargısız görev alıyoruz. Bu ülkenin kaynaklarının israf edilmemesi için milli belgelendirme sisteminin hayata geçmesini, yurt dışına giden bedellerin engellenmesini ve TSE ile kalite yolculuğunun yapılmasını istiyoruz. Bir tüketici olarak herkesi hassasiyete davet ediyor, yerli ürünlerin kullanılmasını, TSE belgeli ürünlerin tercih edilmesini istiyoruz. Özellikle de Türk bayrağına sahip çıkılması davetini gönülden destekliyoruz. Şanlı bayrağımızın olduğu her yerde varız, Kalite Birliği’ne teşekkür ederiz."

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli, ziyaret esnasında düşündüklerini ifade ettiği anda çok fazla bir cümle kurmaya gerek kalmadı. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fikri Düşünceli, ziyaret esnasında düşündüklerini ifade ettiği anda çok fazla bir cümle kurmaya gerek kalmadı.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, sağlam duruşuna şu sözlerle devam ediyordu: "Kalitesizliğin ortadan kalkması lazım. Kalitenin sadece sanayide değil, her alanda yükselmesi lazım. Odamız bu projeyi destekliyor. Yerli üretim, yerli tüketim geleceğimizdir. Gelecekte daha güçlü bir Türkiye için devletin ve milletin lehine olan projelerin savunucusuyuz. Tüketicilerin kaliteli ve TSE belgeli ürünleri satın almasını, milli ekonomiyi korumasını istiyoruz. Türk bayrağının olduğu yerde varız ve her daim bayrak için göreve hazırız.”

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, yanımızda getirdiğimiz al bayrağı görünce, bizleri büyük bir coşkuyla karşıladı ve yürekten gelen bir sesle şunları söyledi: "Her alanda olduğu gibi, inşaat sektöründe de bir kısım sıkıntıları yaşıyoruz. Bu durumu millet olarak atlatacak güç ve ferasetteyiz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, toplumsal dayanışmayı ön plana çıkararak, yerli üretimi artırarak, yerli ürünleri kullanarak, milli belgelendirmeyi tercih ederek, TSE belgeli ürünleri satın alarak, oynanan oyunu bozacağız. ‘Milli Ses Ver’ projesine ses de veriyoruz, destek de veriyoruz. Çünkü biz, şanlı al bayrağın olduğu her yerde varız." Sizlere, ‘Milli Ses Ver’ projesiyle ilgili, geçen hafta yapılan görüşmeleri anlattık. Yazı biraz uzun oluğu için gazete Yazı İşleri Müdürü Sayın Kundakçı, biraz kızacak ama fotoğraflardaki Türk bayrağını görünce, Ahmet Kundakçı bir hoş olacak, bu yazıyı geniş bir şekilde manşetten görecek. Niye mi? Millidir de ondan... Kaliteli bir hafta sonu tatili diliyorum...

‘Milli Ses Ver’ projesi için sahadayız, sahada konuşulanlar, proje hakkında kullanılan ifadeler, bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Abdülhamit Han'ın ifadesiyle "Yerli üretim iman meselesidir" şuuru yaygınlaşıyor, yerli tüketimin önemini TSE markasının değerini toplumun tüm kesimleri kavrıyor. Bursa Ticaret İl Müdürü Zübeyir Tokgöz diyor ki; "Ahi Birliklerinin özüne dönülmelidir. ‘Mili Ses Ver’ projesini destekliyor, üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sahada TSE ile işbirliği yapacağız, kalitenin daha üst seviyeye çıkması için TSE belgeli ürünlerin yaygılaşmasını arzu ediyoruz. Tüketicilere sizin aracılığınızla çağrı yapmak istiyorum ve herkesi TSE belgeli ürünleri kullanmaya davet ediyorum. İsrafın önüne ancak böyle geçebiliriz.”