Kuzeyde karlı bir macera

Konforlu ağaç ev odanızda Ren geyiklerini besleyip fotoğraflayabilir ve doğayla gerçekten bir bütün olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Igluhut, Finlandiya Kendinizi tam anlamıyla kış doğasının kollarına bırakmak istiyorsanız Igluhut harika bir tercih olacak. Güney Finlandiya bölgesindeki Espoo’da yer alan otel, Nuuksio Ren Geyiği Parkı’nın karlarla örtülü çam ağaçları arasında bulunan ağaç evlere sahip.

Dilerseniz yine cam tavanlı sıcacık ahşap kulübelerde konaklama şansınız da var. Akşam yemeğinizi Ren ve Kanada geyiği gibi yerel etleri servis eden İsviçre tarzındaki Fondue adlı restoranında yedikten sonra, açık havada, göl kenarında sauna ve jakuzi keyfi yapabilirsiniz.

Villa Iglu, Finlandiya Kuzey Finlandiya’da yer alan Villa Iglu, Ruka Kayak Bölgesine yakın bir konumda bulunuyor. Otelde konforlu yatağınızdan ayrılmadan Kuzey Işıkları’nın keyfini çıkarabilirsiniz çünkü otelin odaları arasında duvarları ve tavanı camdan olan bir iglo bulunuyor.

Otel, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların ellerinde her yıl yeniden hayat buluyor. Konaklamanız boyunca aralarında köpek kızağı turu, Kuzey Işıkları safarisi ve kros kayağının da bulunduğu bir dizi etkinliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Icehotel, İsveç İsveç’in Jukkasjärvi kasabasında 1989 yılında kurulan ve dünyanın ‘ilk buz oteli’ olan Icehotel her kış konuklarına kar, buz ve ışıktan adeta bir sanat şöleni yaşatıyor.