Kesinlikle izlemeniz gereken Bilim-Kurgu filmleri

1-Yıldızlararası (Interstellar) Dünyadaki tüm kaynakların tükenmek üzere ve insanlığın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu distopik bir gelecekte, çareler arayan bir grup bilim adamının yeni keşfedilen bir solucan deliği ile boyut değiştirerek tüm dünyaya umut olmalarını konu alır.

2- Marslı Marstaki bir görev sırasında çıkan fırtına sonrası, ölmüş olacağı düşüncesiyle geride bırakılan takım arkadaşlarının yaşadığını öğrenen ekibin, onu evine getirmek için yeniden harekete geçmesini konu alıyor. Mars'ta nasıl hayatta kalınır, bunun için neleri bilmek gerek gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.

3-Prometheus 1979'da Yaratık (Alien) filmi ile karşımıza çıkan yönetmen Ridley Scott 33 sene sonra tüm hikâyenin başlangıcı olarak kabul edilen Prometheus ile yeniden karşımıza çıkıyor. Karanlık çekim tarzı ile karışan aklımıza bir de korku ekliyor yeniden.

4-Lucy Bir Luc Besson filmi olan Lucy, hiç hesapta yokken son derece acımasız bir işin ortasında bir denek gibi kalan genç bir kadını konu alır. İçine yerleştirilen kimyasal maddeden habersiz başına binbir türlü kötü iş gelen hatun, öyle bir 'şey'e dönüşür ki yine aklımız almaz.

5-Zamana Karşı Justin Timberlake ve Amanda Seyfried'in başrolü paylaştığı film insanın nefes sayısına bağlı hayatı üzerine konumlanıyor. Gelecekte insanlar 25 yaşından sonra yaşlanmıyor; şöyle ki yine yaşlanıyorlar ancak pörsüyerek değil. Herkesin bir zamanı var ve geri sayıyor, zaman biterse ölürsünüz. Zenginler her zamanki gibi fakirden alarak ölümsüzlüğün peşine düşüyorlar. Gerçek hayatta satın alamayacağımız tek şey zamandır ama bu filmde zaman gerçekten para, güç ve itibar demek.

7- Yarının Sınırında Çizgi filmlerdeki mantığın filme yansıtıldığı Yarının Sınırında, öl öl diril yaklaşımıyla karşımıza çıkıyor. Daha önce eli silah tutmamış, çatışma nedir bilmeyen Binbaşı Cage (Cruise) kendini bir anda er meydanında bulur ve birkaç dakika içinde öldürülür. Ne olduğunu anlamadan kısa süre sonra yeniden aynı cehenneme düşen binbaşı, zaman içinde savaşmayı da öğrenir.