Yaşam

Kapatıcınızın hakkını verin

Göz altında olan morluk ve kırışıklıklardan hepimiz şikayetçiyiz. Bunun için en büyük yardımcımız göz altı kapatıcıları haline geldi. Peki, göz altı kapatıcıları nasıl uygulanır?

GÖZ ALTI TEMİZ OLMALI Makyaj yapmadan önce göz altını iyice temizlemek, kir ve yağdan arındırmak gerekir. Böylece makyaj yaparken göz altına gelen ürünler temiz bir yüzeye uygulanacak ve bozulma, yağlanma riski daha az olacaktır.

NEMLENDİRMEYİ UNUTMAYIN Hassas bir bölge olan göz altları kurumaya oldukça müsaittir. Bu nedenle herhangi bir ürün uygulamadan önce mutlaka bölgeyi nemlendirmeli ve ürünün emilmesini beklemelisiniz. Aksi takdirde kapatıcı cildinizde bir katman gibi görünecektir.

RENK DÜZENLEYİCİ KULLANIN Renkli olarak satılan renk düzenleyiciler ile makyaja başlayın. Color corrector denilen bu düzenleyicileri kullanmazsanız göz altlarınız gri ve mat durur. Bu renk düzenleyicileri ten renginize göre kırmızı veya turuncu olarak tercih edebilirsiniz. Bu tonlar moru nötrleyen tonlardır, dolayısıyla göz altında oluşan morlukları nötrlemek için kullanılır.

TERS ÜÇGEN ŞEKLİNDE UYGULAYIN Kapatıcıları sürerken en çok yapılan hata sadece göz altına sürmektir. Ancak bunun aksine kapatıcılar ters üçgen şeklinde sürülmelidir.

PUDRA KULLANIN Hepimizin göz altlarında küçük büyük kırışıklıklar bulunur. Bu kırışıklıkları kapatmak isteriz ancak yanlış uygulanan sürüş tekniğiyle onları daha da belirgin hale getirmiş oluruz. Ters üçgen şeklinde sürdüğünüz kapatıcıyı, sürdüğünüz yere sabitlemek için transparan bir pudradan yardım alın.