İşte 2018'de Bursaspor olayları...

Paul Le Guen'le yollar ayrıldıktan sonra Mustafa Er getirildi. Bursaspor Kulübü'nde futbol direktörlüğü görevine yakın geçmişte getirilen Mustafa Er görevinden istifa etti.

Adı Bursaspor'la özdeşleşen Pablo Martin Batalla, 2017-18 sezonunda futbola veda etti.

Bursaspor sevdalısı ve taraftarında gönlünde taht kuran 10 numara adını Bursaspor tarihine kazıdı.

Bursaspor Kulübü, Teknik Direktör Paul Le Guen'le çıktığı 2018 serüvenine Ligin 6. haftasında yollar ayrıldı.

Taraftar 'on'u çok sevdi...

2018'in bir diğer önemli olayı ise Başkan Ali Ay'ın olağan genel kurulda az bir farkla güven tazeledi.

Fransız teknik adam Bursaspor'un başında 28 Süper Lig, 6 Türkiye Kupası müsabakası olmak üzere toplam 34 maça çıktı. Bu maçların 13'ünü kazanan yeşil-beyazlı ekip, 14 maçta ise sahadan puansız ayrıldı

018-19 sezonunda ise teknik direktörlük koltuğuna Samet Aybaba oturdu. Samet Aybaba'nın göreve gelir gelmez takımdaki gençleştirme hamlesi diğer kulüplere de örnek oldu.

Genç kaleci Muhammed Şengezer kaleyi devraldı. 20 yaşındaki eldiven, ligde Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşısında alınan galibiyetlerde pay sahibi olurken, kupada 5 maçın tamamında forma giydi. Şengezer, bu sezon ilk yarıda oynadığı toplam 7 maçta kalesinde sadece 2 gol görürken; aynı zamanda Konyaspor'a karşı yaptığı 12 kurtarışla ligde bir maçta en fazla kurtarış yapan kaleci de oldu.

Her 3 oyuncunun da Bursaspor altyapısında yetişmiş olması da altı çizilmesi gereken bir başka konu oldu. Umut bağlanan Kubilay Kanatsızkuş bekleneni veremedi.

Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında 833 dakika süre alan 20 yaşındaki Ertuğrul Ersoy, bu sezon da istikrarını korudu ve özellikle Le Guen'in yeni oyun tarzında kendine sıkça forma şansı bularak Süper Lig'in ilk yarısını 810 dakika süre alarak tamamladı. Ertuğrul ayrıca, Kasımpaşa deplasmanında bir kez de rakip fileleri havalandırdı.

Taraftar ve Bursaspor arasında gidip gelmeler olsa da aile bağı kopmadı. Genç oyuncular ise güven vererek umut aşıladı...

22 yaşındaki orta alan oyuncusu Furkan Soyalp de, pas trafiği ve takım arkadaşlarıyla iletişiminin yüksekliğiyle öne çıkıyor.

Bursaspor'un, sezon başında Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Iasmin Latovlevici, son haftalardaki performansıyla göz kamaştırıyor