Yaşam

Harika kirpiklere sahip olun

Uzun ve gür kirpikler herkesin hayalidir. Kimileri bu hayale takma ve ipek kirpiklerle ulaşsa da uzun ve gür kirpiklere sahip olmanın doğal yolları da var.

ALOE VERA MUCİZESİNDEN YARARLANIN Doğal yollarla güzellik denildiğinde akla ilk gelen aloe vera oluyor. Bu mucizevi bitkinin bir yaprağını alın ve jelini bir kaba çıkartın. Bunu gece yatmadan önce kirpiklerinize uygulayın ve sabah durulayın.

YEŞİL ÇAY KULLANIN Yeşil çay saç dökülmesine iyi geldiği gibi kirpiklerde de işe yarar. Kirpiklerinize demlenmiş ve soğumuş yeşil çayı pamuk yardımıyla günde 2 kez uygulayın.

TARAYIN Kirpiklerinizi taramak, kan akışını artırarak kirpiklerin uzamasını sağlar. Bu tarama işlemini eski bir rimel fırçası ile yapabilirsiniz. Fırçaya birkaç damla E vitamini de damlatarak hem tarayıp hem besleyebilirsiniz. Bunu günde 2 kez deneyin.

VAZELİN KULLANIN Gece yatmadan önce gözünüze değdirmeden kirpiklerinize saf vazelin uygulayın. Böylece kuru olan kirpikleriniz nemlenecek ve beslenecektir.

SABIRLI OLUN Konu kirpik olduğunda biraz sabırlı ve istikrarlı olmak gerekir. Kirpiklere uygulanan herhangi bir bakım, bir kez uygulandığında sonuç vermeyecektir.