Bulutların üstünde kayıp dünya

İngiliz dağcı Anna Taylor, Guyana'nın yağmur ormanlarında Roraima Dağı'nın 610 metrelik göz korkutucu duvarında dünyanın en zor tırmanışlarından birini gerçekleştirdi.

Anna Taylor ve ekibinin zirve hatırası...

Zirveye ulaşan Taylor şöyle konuştu: "Bu hayatımın en inanılmaz deneyimiydi. Duvar gerçekten dik ve üstesinden gelmek fiziksel olarak zorlayıcı. Orada kaya tırmanışçıları için özel askı çadırlarda uçurumun kenarında uyuduk.

Asma çadırda dinlenirken...

Roraime Dağı'nın 610 metrelik dik duvarında 2 hafta boyunca tırmanışlarına devam ettiler.

Geçen yıllar da bu dolan toprakların taşınmasını sağlar. Oluşan erozyonla da yumuşak toprakların akıp gitmesi ile taşlaşmış yapı ortaya çıkar. Bu doğa olaylarının sonucunda kuvars dağları oluşmuş olur. Normalde bu dağlar oldukça kısadır. 100 veya 200 metre yüksekliğindedir. Fakat Venezuela’da bulunan Roraima Dağı tam 2810 metre yüksekliğe sahip dünyanın en yüksek kuvars dağıdır.

Taylor ve ekibi, bu muhteşem dağa ulaşmak için 33 kilometrelik izsiz ormanda yol aldılar.

Venezüella’da bulunan Roraima Kuvars Dağı dünyada çok az bölgede bulunan oluşum şekli ve şuan ki görünümü ile diğer dağlardan çok farklıdır. Bu dağın oluşumu milyonlarca yıl öncesine dayanmaktadır. Afrika kıtasının Amerika kıtasından kopmasından sonra Afrika’dan Güney Amerika’ya su kütleleri akmaya başlar. Kıtada bulunan çukurlar bu suların taşıdığı topraklarla dolar.