Dünya

70 yılını tahtta kalan Kraliçe II. Elizabeth hakkında bilinmeyenler

En uzun evli kalan İngiliz Monarşisi üyesi.Eşi Prens Philip (Edinburgh Dükü) ile ilk ilgilenişi 13 yaşındadır. 1946 yılında Philip Uzakdoğu’dan dönüşünde, gramofonda Philip’e duyuracak biçimde “People Will Say We’re In Love” (Herkes, birbirimize aşık olduğumuzu söyleyecek) şarkısını defalarca çaldığı söylenir. Bu şarkıyı dinleyen Philip’in ertesi yıl Britanya vatandaşlığına geçmiş ve “Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glucksburg” olan soyadını Mountbatten olarak değiştirmiştir.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 21. yüzyılın en uzun tahtta kalan lideriydi. 70 senedir hükümdarlık yapan Elizabeth'in servetinin 500 milyon dolar olduğu değerlendiriliyor. Diğer tarafından II. Kraliçe Elizabeth'in hayatı bilinmeyen sırlarla dolu... İşte geçen akşam hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth hakkında bilinmeyenler… Alışkanlıkları, acıları, rekorları…

En uzun görevde olan hükümdâr.

Tahta çıkışını 300 milyon kişi izlemişti, bir rekordu.

Kraliçe Elizabeth, başka ülkelere yaptığı ziyaretlerde devlet başkanları tarafından kırmızı halılarla karşılandığından pasaport gişesine yaklaşma ihtiyacı duymamasından olsa gerek, pasaport kullanmamaktadır. Ayrıca ülkesinde de ruhsat ve ehliyet olmadan araba kullanma hakkına sahiptir. Ancak şoförlük konusunda çok yetenekli olduğu da herkesçe bilinir.

Kanını da herhangi bir sağlık riskine karşılık yanında taşıyordu.

Özel insanlar özel zevklere sahiptir. Asaletin sembolü olan atlar da Kraliçe tarafından çok seviliyor. Atlarla ilgili engin bilgi birikiminin yanında at binmek ve at yarışları izlemek de Elizabeth’in en büyük zevkleri arasında. Öyle ki, roman okumayı da seven Kraliçe Elizabeth’in bu iki tutkusu birleşiyor ve en sevdiği romanlar atlarla ilgili oluyor.

Eşi ile birlikte fotoğraflarının hediye edileceği kişilere göre, çerçeve seçimi yapılır. Devlet başkanlarına gümüş çerçeve, daha alt yetkililere mavi deri çerçeve, kahverengi deri çerçeve ile verilir. Kendi saray hizmetkarlarına ise çerçevesiz verilir.

İki yıl daha görevini yaparsa Fransızların "Güneş Kralı" 14'ncü Ludwig'in 72 yıllık rekorunu kırabilirdi.

Serveti şimdiye kadar resmi olarak hiç açıklanmadı. İki yıl önce Sunday Times kişisel servetinin 500 milyon dolar olduğunu yazdı.

1990 yılına kadar saçlarını düzenli olarak boyatan Kraliçe, o yıldan bu yana rengine dokunmuyor.

Başbakan margaret thatcher’dan “buz gibi bir kadın”, Başbakan Harold Wilson’dan ise “kurbağa” diye söz ettiği rivayet olunur. Başbakan Edward Heath’i ise “berbat bir hava”ya benzettiği bilinir

1990 yılına kadar saçlarını düzenli olarak boyatan kraliçe, o yıldan bu yana rengine dokunmuyor. mori araştırma kuruluşuna bir anket ısmarladı ve anketin sonuçları, halkın sadece 4’te 1’inin “kraliyet mensupları çok çalışıyor” kanısında olduğunu, sadece 10 kişiden 1 kişinin de “verdiğimiz paraya değiyorlar” inancında olduğunu öğrendi. kız kardeşinin (prenses margaret) intihar edeceği söylentilerine karşı, bir keresinde “hiç merak etmeyin, yatak odası zaten birinci katta” dediği rivayet olunur. balmoral’daki şato’da, kraliçe yatmaya çıkmadan, hiçkimsenin ayrılmasına izin verilmez. fotoğraf çekmeye bayılır. leica makinesi ile arada bir, kimse görmeden fotoğraflar çektiği bilinir. eşi prens philip, kraliçe’den “sosis” diye söz ededi.

Kraliçe Elizabeth , oğlu Charles'ın aksine, dünyayı dolaşmasına rağmen Yunanistan'ı resmi olarak hiç ziyaret etmedi. sohbet ettiği birisinden sıkıldığını göstererek hizmetkarlarından yardım istemek için, çantasını koluna asar.

Seyahatlerinde çaydanlığını yanından ayırmıyordu. The Telegraph'da yayınlanan bir makaleye göre, Kraliçe kahvaltıda genellikle tahıl tüketiyordu. Kraliçe öğle yemeğinde ise ıspanak yatağında ızgara balığı tercih ediyordu. Akşam yemeklerinde de öğle yemeğine benzer yiyecekleri tüketiyordu. Kraliçe Elizabeth, büyük çikolataların hayranıydı.

Fotoğraf çekmeye bayılır. Leica makinesi ile arada bir, kimse görmeden fotoğraflar çektiği bilinir.

1984 yılında maden işçilerinin grevi sırasında, bir gazeteci ile sohbet ettiği sırada kulağına eğilip, “bütün bunlar bir tek adam için oluyor galiba değil mi?” diye fısıldadığı rivayet olunur.

Kraliçe ve ailesi, ülkedeki 45 milyon insanın sahip olduğu miktarın tam dörtte biri kadar araziye sahiptir.

banyoda, çocuklar gibi plastik ördek yavrusu yüzdürmeyi sever. Kraliçe’nin Corgi cinsi köpeklere olan hayranlığı bilinen bir gerçek. Ancak, otuzdan fazla Corgi’ye sahip olan Kraliçe’nin Corgi sevgisi nasıl başlamıştır pek bilinmez. Babası VI. George’un evlerine aldığı bir Corgi ile başlayan sevgisi, doğum gününde hediye gelen bir başka Corgi ile pekiştirilmiş oldu. O günden beri de sahip olduğu Corgi’ler’ine hep özenle ve sevgiyle bakmış.

Orduda kamyon şoförlüğü yapan Kraliçe Elizabeth, arabalardan bir hayli iyi anlıyor. Jaguar’ın Browns Lane tesisine yaptığı ziyarette montaj sürecinin her aşamasında gösterdiği ilgiyle herkesi şaşırtmış ve otomobiller konusundaki bilgisine hayran bırakmıştır.

Prens Charles’ın ikinci eşi Camilla için “biraz fazla kullanılmış gözüküyor...” dediği, prenses Diana için de “çılgın” dediği rivayet olunur.

Sohbet ettiği birisinden sıkıldığını göstererek hizmetkarlarından yardım istemek için, çantasını koluna asar.