Elif ASLAN

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Genç gönüller tarafından sokaktaki can dostlara el uzatmak amacıyla kurulan Bursa Fesleğen Pati Sokak Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği, aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Sokak hayvanlarına düzenli mama dağıtımı yapmak, hasta ve yaralı hayvanların tedavilerini üstlenmek, sahiplendirmek gibi birçok çalışmasının yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Fesleğen Pati gönüllüleri ihtiyaç sahibi çocuklara da koştu. Fesleğen Pati Derneği ve gönüllüleri olarak, sosyal proje kapsamında Siirt’in Baykan ilçesinde bulunan Atabağı İlkokulu’ndaki ihtiyaç sahibi öğrencilere mont ve bot yardımında bulunduklarını dile getiren Dernek Başkanı Furkan Cinoğlu, “Geleceğimiz olan çocukların soğuk kış günlerinde sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretimlerine devam etmelerini önemsemekteyiz. ‘Dünümüz, bugünümüz ve geleceğimiz olan çocukların eğitimlerini eksiksiz alabilmesi bilinçli bireyler yetişmesindeki temeldir.’ düşüncesiyle yapmış olduğumuz etkinlikte bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek bizim için çok onur vericiydi. Karanlığa ışık tutacak çocukların her daim yanında olacağız ve daha büyük projeleri gerçekleştirmek için çalışırken yanımızda olan tüm gönüllülere desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu. 

SADECE HAYVANLAR İÇİN DEĞİL

Sadece hayvanlar için değil, farklı sosyal sorumluluk etkinliklerde yaptıklarını belirten Cinoğlu, “Fesleğen Pati Sokak Hayvanlarını ve Doğayı Koruma Derneği'ni üniversite öğrencileri olarak 11 ay önce kurduk. Başta yedi kişiyle başladığımız bu oluşum çok kısa sürede iki yüzü aştı. Çekirdek aileden geniş bir aileye geçip doğaya, hayvanlara ve insanlara yardım etmeyi başarmış kocaman bir Fesleğen Pati ailesi olduk. Sokak hayvanlarını düzenli mama dağıtıp, sahiplendirip, tedavileriyle ilgileniyoruz. Gönüllü ekibimizle beraber Bursa'da kirli bulduğumuz yerleri, yeri geldiğinde bizim gördüğümüz, yeri geldiğinde üyelerimizin söylediği yerleri temizliyoruz. Çocuklarımıza bayramlık, ayakkabı, okul araç gereci, ailelere erzak kolileri desteğinde bulunuyoruz” diye konuştu. 

‘CAN DOSTLARIMIZIN TEBESSÜMÜ İÇİN’

Fesleğen Pati Ailesi geçtiğimiz aylarda Mehmet Elmas’ın sergilediği ‘Dinle Küçük Adam’ adlı interaktif tiyatro ile gönül dostlarıyla buluştu. Dernek Başkanı Furkan Cinoğlu, “Uğur Mumcu Sahnesi’nde sosyallikten uzak kaldığımız, zevk aldığımız etkinliklerin unutulduğu bu pandemi döneminde hem bizleri güldürmek hem de can dostlarımızın yüzündeki tebessüm için ‘Tüm Yüzler Gülsün’ sloganıyla Taklitman (Mehmet Dindar)’ın standup gösterisinde tekrar bir araya geldik. Birçok gönüllüyle hem sokaktaki dostlarımıza yardım etmenin verdiği mutluluk hem de bir nebze olsun sosyal yaşamdaki stresten uzaklaşıldığı bu etkinlik için başta Mehmet Dindar’a, sponsorumuz Turan Kuyumculuğa ve gönül dostlarına yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimizi sunarız” dedi.