Gökhan Şenyavaş / Mert Şafak

Yeni sezon için ligde ve Avrupa’da iddialı bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray transfer çalışmalarını sürdürüyor. İddialara göre Arsenal’in 30 yaşındaki Ganalı yıldızını transfer etmek için çalışmalara başlayan iki takım da temaslarını sürdürüyor. Orta sahaya Manchester United’tan Fred’i transfer eden Fenerbahçe, Partey’i de kadrosuna katarak orta sahasını güçlendirmek istiyor.

Piyasa değeri 35 milyon Euro olan Thomas Partey için Arsenal 14 milyon Euro isterken, Galatasaray’ın 10 milyon Euro teklif ettiği iddia edildi. Galatasaray, 2025 yılına kadar Arsenal ile sözleşmesi bulunan Thomas Partey için istenen rakamı aşağıya çekerek transferi bitirmek istiyor.

Bursaspor Kulübü: “Unutulmayacaksın şampiyon başkan” Bursaspor Kulübü: “Unutulmayacaksın şampiyon başkan”

arsenal-v-leicester-city-premier-league-scaled-e1649172364181

Thomas Partey kimdir?

13 Haziran 1993 tarihinde Gana’da doğan Thomas Partey, Atletico Madrid altyapısında yetişti. Ön libero pozisyonunda oynayan 1.86 cm boyundaki Ganalı yıldız, 2013 yılında Atletico Madrid B takımıyla profesyonel sözleşme imzaladı. Sonrasında İspanya ekiplerinden Mallorca ve Almeria takımlarında kiralık olarak forma giyen Partey, 2015 yılında Atletico Madrid takımına yükseldi ve 5 sezonda 188 karşılaşmada forma giydi. 2020 yılında 50 milyon Euro bonservis bedeliyle İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal’e transfer olan Ganalı orta saha oyuncusu, 3 sezon boyunca Arsenal formsıyla 101 maça çıktı ve 5 gol kaydetti. Geçtiğimiz sezon Arsenal formasıyla 40 maça çıkan Thomas Partey bu karşılaşmalarda 3 gol kaydetti.

Editör: Stajyer1 Stajyer1