Çocuk felci, polio virüsünün yol açtığı, omuriliği etkileyen ve daimi felce, hatta ölüme yol açan bir hastalık. Bu ciddi enfeksiyon sadece aşı yoluyla kazanılan bağışıklık ile önlenebiliyor. "Anne & Çocuk Sağlığı”, 7 öncelikli odak alanından biri olan Rotary'nin dünya genelindeki en önemli hedeflerinden biri çocuk felcini sonlandırmak ve Uluslararası Rotary, 35 yılı aşkın bir süredir çocuk felcini yok etmek için çalışıyor. Bugün polio virüsüne sadece Afganistan ve Pakistan gibi aşının herkese ulaştırılmasının mümkün olmadığı ülkelerde rastlanıyor. Ancak diğer ülkeleri çocuk felcinden uzak tutmak için çalışmaya devam edilmeli ve çocuk felcinin tüm dünyada sıfırlanana kadar takip edilmesi, önlenmesine çalışılması, bu çalışmalara liderlik edilmesi çok önemli.

IMG_8250

2440. Bölge Rotaryenleri de, hedefi “Küresel çocuk felcinin ortadan kaldırılmasını desteklemek” olan "Çocuk Felcine Son Verme Yolculuğum" etkinliğine destek vermek suretiyle bu mücadelede kararlılığını sürdürüyor. 16 Avrupa ülkesini kapsayacak bu yolculuk, bebekliğinden beri bacak felci sorunuyla ciddi enfeksiyonu atlatan Rotaryen Bashar Asfour tarafından gerçekleştiriliyor. Uluslararası Rotary'nin "Birlikte Çocuk Felcini Bitirebiliriz" sloganı altındaki küresel çalışmalarını ve projelerini tanıtmak için gerçekleştirilecek tanıtım ve toplantıların Türkiye bölümünde ilk olarak İzmir Çeşme Limanı’na ayak basan Rotaryen Bashar Asfour, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara, Bolu, Kocaeli ve İstanbul illerini kapsayacak bu farkındalık turunda Bursa’yı da ziyaret etti.

ÇOCUK FELCİNE SON YOLCULUĞUM PROJESİ

Bashar Asfour'un girişimi, Uluslararası Rotary'nin en önemli projesi olan Çocuk Felci ile mücadele için farkındalığı artırmayı ve gerekli fonları toplamayı amaçlıyor. Kişisel hikâyesiyle hastalığın ağır sonuçlarına dikkat çekerek, aşılamanın önemine dikkat çekmesi ve birçok Avrupalıya, bu 1 Numaralı Rotary projesine destek vermeleri konusunda ilham olması hedefleniyor.

Bashar Asfour, Rotaryen olarak çocuk felcini küresel ölçekte yok etmek için kişisel bir çabaları ile çeşitli projeler ve çalışmalar yürütüyor. Onun yolculuğu güçlü bir iradenin ve davaya bağlılığın bir örneğidir. Çocuk Felcinin Sonuna Yolculuk'un sonunda 55 günde yaklaşık 9.500 kilometre yol kat etmiş, 16 ülkeyi geçmiş ve 30 Rotary Bölgesinden Rotaryenlerle buluşmuş olacak. Bashar Asfour yolculuğunu 21 Ekim'de Almanya'nın Chemnitz kentinde tamamlayacak ve burada tüm Alman Rotaryenler Dünya Çocuk Felci Günü'nü birlikte kutlayacak. 

PHOTO-2023-09-27-17-37-36

BURSALI ROTARYENLERDEN ÇOCUK FELCİ MÜCADELESİNE DESTEK

Program kapsamında Bursa’da Rotaryenlerle buluşan Asfour, çocuk felcine dair hikayesini anlattığı sunumunda konunun hassasiyetine dikkat çekerken Rotary’nin bu anlamda gerçekleştirdiği çalışmalara destek talebini de yineledi. Bursa’daki Rotary Kulüplerinin de bağlı olduğu Rotary 2440. Bölge adına 10 bin dolarlık bağış çekini Asfour’a, Gelecek Dönem Bölge Federasyon Başkanı Mert Korur takdim etti. Bursalı Rotaryenler, toplumda da çocuk felci konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Asfour liderliğinde aynı gün Podyum Park’ta kurulan standda kentliyle buluştu. 

Başkan ilk maaşını öğrencilere ayırdı Başkan ilk maaşını öğrencilere ayırdı

Kaynak: Bülten

Editör: Ezgi Özdaş