Ulaş Girgin

Euroleague’de 2023-2024 sezonu başladı. Takımların ilk hafta maçlarının tamamlanması ile performansı en iyi oyuncular da belirlenmiş oldu. Euroleague’de ülkemizi temsil eden Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’dan herhangi bir oyuncu haftanın beşine giremedi.

Kızılyıldız’da forma giyen 31 yaşındaki tecrübeli basketbolcu Rokas Giedraitis 24 verimlilik puanı ile haftanın en verimli oyuncusu oldu. İlk beşe girmeyi başaran diğer isimler 22 verimlilik puanı ile Zalgris Kaunas forması giyen Tomas Dimsa ve Baskonia forması giyen Chima Moneke, 21 verimlilik puanı ile Olympiakos forması giyen Alec Peters, 20 verimlilik puanı ile yine Olympiakos forması giyen Thomas Walkup oldu. Olympiakos 2 oyuncu ile haftanın beşine girerek yeni sezonda bunu başaran ilk takım oldu.

Rokas_Giedraitis_2022_by_Augustas_Didzgalvis

Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi Fenerbahçeli İsmail Yüksek memleketi İznik’te maç izlemeye koltuk değnekleriyle geldi

Haftanın performansı ile en verimli oyuncusu olan Litvanyalı forvet Rokas Giedraitis, Kızılyıldız’ın Asvel’i 94-73 mağlup ettiği maçta 28 dakika sahada kalırken, 17 sayı, 5 ribaund ve 4 asist ile oynadı. Kızılyıldız’da ilk senesi olan Giedraitis, bir önceki sezon Baskonia’da forma gitmişti.

Fenerbahçe galip, Efes mağlup

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko sezonun ilk maçında Olimpia Milano’yu 85-82’lik skor ile geçti. Anadolu Efes ise deplasmanda Barselona’ya 91-74 mağlup oldu.

Ataman kötü başladı

Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos ise evinde Olympiakos’a 78-88 kaybetti. Euroleague sezonuna kötü bir başlangıç yapan Ergin Ataman maçın ardından, “Açıkçası ilk üç çeyrekte mükemmel basketbol oynadık, ligin en tecrübeli ve etkili takımlarından birine karşı bunu başarabildik. Fakat son çeyrekte rakibimizin sertliğine gereken cevabı veremedik. Maç uzatmaya kalınca tamamen oynamayı bıraktık, sanırım moralimiz iyice dibe vurdu” ifadelerini kullandı.

     

Editör: Ulas Girgin