Özkan YLIDIRIM

  •      Öncelikle Muhtarım bizleri mahallenizde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tüm Karacabey tanıyor ama okuyucularımız için acaba bizlere kendinizi tanıtır mısınız?


KÜÇÜK YAŞTA EVİN HEM ABİSİ HEM DE BABASI OLDUM...

Elbette. Ben Ali Işık 1955 Eskişehir Sarıcakaya doğumluyum. Babam Karacabeyli, annem Mustafakemalpaşalı.  Anadolu Üniversitesi Halkla ilişkiler mezunuyum. Daha sonrasında dışarıdan 4 yıllığı da   bitirdim. Vergi dairesinde çalışmaya başladım.  1973 yılında Bursa Setbaşı Vergi Dairesinde İcra Memuru olarak göreve başladım. 1978 yılında Karacabey'e geldim burası o zamanlar Mal Müdürlüğüydü. Ben geldiğim yıl Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne döndü ve bende o yıllarda burada görev aldım. 32 yıl Karacabey'de görev yaptım ve 2009 yılında emekli oldum. Ama tabi bu kadar değil ben ayrıca 1970‘li yılların başlarında  O zamanki adı Menderes olan Gölkıyı Köyünde bir buçuk yıl  ilkokul öğretmenliği yaptım. Bir dönem yine İstanbul Karayolları 7. bölgede dozer operatörlüğü yaptım. Bir de yine liseyi bitirdikten sonra İzmir Gaziemir hava astsubay okulunda bir tartışma sonucunda astsubay okulundan ayrılmak zorunda kaldım bu tartışma gerçekleşmeseydi birkaç ay sonra astsubay rütbesi alacaktım. Muhtarlık sürecine gelecek olursam... Emekli olduktan  birkaç hafta sonra muhtarlığa adaylığımı koydum. 2009-2014 ve 2019 seçimlerinden başarılı bir şekilde çıktım. Her 3 seçimde de  toplam 4’er aday vardı, ama Esentepe mahallemizin desteği ile rahat bir şekilde alnımın akıyla çıktım seçimlerden. Mahallemizin 3700 seçmeni bulunmakta ve aşağı yukarı da 10 bine yakın da nüfusu mevcuttur. Rahmetli babamı çok küçük yaşta kaybettim. Annem daha 38 yaşındaydı kardeşlerimi topladım, konuştum ve böylelikle geleceğimizle ilgili kararlar aldık. Ben onlar için Necati Bey Eğitim Fakültesini terk ettim büyük ihtimalle de oradan Fizik öğretmeni çıkacaktım. Kardeşlerimin  okuyabilmeleri için evin hem büyük ağabeyi hem de babası olarak onların başında oldum onlar da beni mahcup etmediler güzel bir eğitim süreci geçirdiler. Hepsi çok güzel bir eğitim aldı. Milletvekili adayı olan belediye başkanı adayı olan kardeşlerim benim gerçekten bu dünyada yüzümü ağarttılar.

Mahallemiz eğitim vadisine dönüştü

    Peki muhtarım şimdi de geçmişten günümüze bu üç dönemde Esentepe Mahallesi'ne neler kazandırdığınız hakkında neler söylemek istersiniz?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aracılığıyla buraya bir Teknik Lise kazandırdık. Sütaş'tan Sadık Yılmaz amcamızdan rica ettim, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'ni kazandırdık.. Burada bir İlkokulu vardı Şehit Serkan Şahin İlköğretim okulu  bir tek bu okul vardı burada. Bu  okulu Dayı Karacabey Anadolu Lisesi olarak yaptık, aşağıdaki liseyi buraya taşımış olduk. Akabinde Ömer Matlı ve  çocukları   Özer ve Önder Matlı. Bunlar benim çok iyi aile dostlarım..Ömer Matlı  olsun çocukları Özer  ve Önder Matlı olsun gerçekten de Karacabey'imize  Esentepe mahallemize bir çok değer kattılar, ne zaman bir eksiklik varsa, olduğunda koştular. Onlara buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.. Şu an bizim mahallemizde 5 tane lise var. Ayrıca 360 kişilik bir KYK Yurdu yaptırdık buraya. 200 kişilik Sadık Yılmaz yerleşkesi, yaptırdık yine. Ayrıca mahallemizde yapılan Karakolu'nda yapımında büyük rol oynadım.

 KARAKOLA NİYET, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE KISMET

Şimdi burada çok uzun uzun da anlatmak istemiyorum ama zamanın Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu’na mahallemizde  karakol yapmak istediğimizi  söyledik 470 metrekare bir yerdi ve üç katlıydı,  “ne ile hangi para yapacağız söyle Ali Bey” dedi bana. Ben sonrasında burayı çok güzel bir şekilde yaptırdım. Ergün Koç Üstadım meslektaşımın  desteği ile 2009 yılında o zamanın parasıyla 640 milyar lira ile 3 katlı karakol bitti. Sonrasında karakolumuzu gören İsmail Aşkınoğlu çok güzel olmuş burası, karakol  olmasın  Emniyet Müdürlüğü olsun  dedi. Ondan sonra Ömer Matlı’dan rica ettim  Karacabey'imize  bir tane de Fen Lisesi kazandırdık. Sonra annesinin adını koyduk Fen lisemize ”Ulviye Matlı” diye sonrasında yine 58 kişilik erkek, 58 kişilik de bayan yeni bir yurt yaptırdık yatılı mahallemize Ergün Koç'un zamanında mahallemize çok amaçlı bir Kapalı Spor Salonu yaptık .Belediye başkanımız Ali Özkan bizim mahallemizin çocuğu onunla da  iletişimimiz güzel.

 Peki Muhtarım , gerçekten de  görmüş olduğumuz kadarıyla mahalleniz bir Eğitim Vadisi'ne dönüşmüş. Peki daha başka ne gibi eksikleriniz var. Mahallenizde şu olsa iyi olur, bu da olsa güzel  olur dediğiniz neler ver acaba?

1976’DAN BERİ  SÜLALE OLARAK GÖREV BAŞINDAYIZ..

Esentepe mahallemizin kuruluşu 1974 yılı Muhittin Tüğdeş zamanında olmuş.  Burasını Topbayırı mevkini  parselliyor. Burası Saadet Mahallesi Topbayırı Mevkii olarak geçer buralarda görmüş olduğunuz her arsa 242 metrekaredir. Vatandaşa 100 TL karşılığında veriyor. 1974'de şartı sadece 5 yıl içerisinde inşaat yapmaları. Maksat  yoksul aileleri ev sahibi yapmak. 450 hanenin burada altyapısı geçmiş, direkleri dikilmiş, kaldırımları yapılmış vaziyette teslim ediyor. Benim akrabalarım  bu mahalleye hep hizmet etmişler.1976'dan itibaren muhtar olarak bugünlere kadar. Yani şöyle özetleyebilirim aslında. 1976'dan beri bizim sülale burada muhtar olarak hizmet vermektedir.


Burası bursa’nın Çekirge’si gibi..

Bizim burası yerleşim yeri olarak Bursa'nın Çekirge’si gibi burası Karacabey'in Türkiye'ye açılan penceresi benim 1800 tane öğrencim var Meslek Yüksekokulu'nda 400-450 öğrenci geliyor her yıl yurdun her bir yanından ve burasının Sütaş’la, Matlı ayakta tutmaya çalışıyor. İlk açılışında 12 bölümü vardı okulumuzun sonra 8’e düştü, derken 7’ye oldu. Sütaş bunun yanına hayvancılık, veterinerlik, süt ve süt ürünleri üzerine 3 branş daha ilave etti. Burası Karacabey'in Türkiye'ye açılan penceresi. Burada yatılı bir Fen Lisesi var aydın öğrenciler var burada. Bu çocuklar biraz imkansız, sormamız lazım imkan derken bir futbol sahası, basketbol sahaları  bir yaşam alanı olabilir  her şey  para ile biliyorsunuz bir kafede bu çocuklar  bir çay vesaire içmeye yemeye kalksa 5-10  lira eder. Uygun bir sosyal tesis vesaire gibi olabilir bu tür eksikliklerimiz var mahallemizde maalesef.

 YOLLARIN DÜZENLENMESİ LAZIM ARTIK

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Çünkü biraz önce  demiştim ya Türkiye'ye açılan pencere burası diye  bu insanlar   memleketlerine  gittiklerinde  anlatacaklar, Karacabey güzel, insanı güzel, kendileri güzel, ama yolları berbat diyecek. Ben kanalizasyon için  su için tekrardan asfaltların kazılmaması  için pek yüklenmemiştim ama tabi bu işler bittikten sonra artık bu yolların düzenlenmesi, düzeltilmesi lazım....


ATM GETİREMEDİK MAALESEF...

   Bunun yanı sıra mahallemize bir tane bile ortak nokta olarak kullanılabilecek bir ATM getiremedik, yerlerini bile hazırlamış olmama rağmen, kira ücreti bile vermeyecekleri halde ATM ile ilgili  maalesef ortak nokta olabilecek bir ATM’yi mahallemize getiremedik, koymuyorlar. Bu da büyük sıkıntı oluyor her seferinde insanlarımızın merkeze gitmesi gerekiyor.

 SERVİS DURAĞI KONULMALI

Mahallemizde yine otobüs durakları ile ilgili ve yine servis durakları ilgili sıkıntılarımız var. Birçok kişi burada fabrikalarda çalışıyor günde en kötü ihtimalle buradan 1500-2000 kişi Emirsultan ve Esentepe'den  bu meydandan işe gidiyor şu meydana bir tane bile işçi bekleme durağı koyduramadık. Ayrıca  seyir halindeki halk otobüslerinin duraklarının belirlenmesine rağmen bizim istediğimiz yerlere değil de çakalların uğradığı yerlere konuluyor .Bu tür yerlere durak konulması gerçekten büyük talihsizlik.

    Muhtarım son olarak öncelikle Esentepe Mahallesi sakinleri olmak üzere Karacabey'de yaşayan hemşerilerimize ne tür mesajlar vermek isterseniz neler söylemek istersiniz?

Halkımızla, insanlarımızla aramız çok güzel üç dönemdir çok büyük bir iletişimimiz var onlarla ve beni Allah razı olsun üç dönemdir arkamdalar, onların sayesinde seçimleri rahat bir şekilde alıyoruz. Ben de onlara layık bir muhtar olabilmek için gece gündüz çalışıyorum elimden gelen her türlü gayreti gösteriyorum. Son olarak başta Esentepe Mahallesi sakinleri olmak üzere Karacabey'de yaşayan bütün hemşerilerime Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime ülke genelindeki bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.