Fulya YILDIZ
Daha önce Davutdede mahallesi muhtar adaylığı sürecinde gerçekleştirmiş olduğumuz röportajda bağımlılık yapan madde kullanımlarıyla ilgili, muhtar olması durumunda özel olarak mücadele edeceğinin sözünü veren Davutdede Mahallesi muhtarı Ersin Özbek sözünü tutarak göreve gelmesinin daha üçüncü ayında Davutdede muhtarlığı öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) ve Yıldırım Belediyesi’nin ortak organizasyonunda  Davutdede mahallesi sakinleri başta olmak üzere Bursalılar bilgilendirildi.

Yıldırım Belediyesi Kentsel  Dönüşüm Salonundaki seminere Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Kamil Kambur, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Fidan, Bursa Büyük Şehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Sinem Şen ,Bursa Büyükşehir Belediyesi  GADEM Sorumlusu Fatih Aydın’ın yanı sıra parti temsilcileri ,yakın mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Davutdede Mahallesi Muhtarı Ersin Özbek şunları söyledi; “Bursa Büyük Şehir Belediyesi GADEM (Gençlik ve Aile Destek Merkezi), Yıldırım Belediyesi Davutdede Mahalle Muhtarlığı iş birliği ile düzenlenen ‘Bağımlılıktan Aile Kurtarır’ adlı seminerimize hoş geldiniz.

‘Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti Devleti) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak’. Mustafa Kemal Atatürk’ün de devletin geleceğini emanet ettiği gençlere yönelik bir çalışmada bulunmaktan dolayı, Davutdede Mahallesi muhtarı olarak onur duymaktayım.
Günümüzde gençlerde bağımlılık; sigara, uyuşturucu madde boyutlarını aşmıştır. Şu anda bu üçlemenin üzerine internet, telefon, oyun vb. eklenmiş ve çağımızın en tehlikeli tehditlerinden birini oluşturmaktadır.

Bağımlılıkların kökenini oluşturan Sosyal, ekonomik, fiziksel ve ailevi olarak bir çok nedeni olduğu bilinmektedir. Bugün burada düzenlediğimiz seminer neticesinde bağımlılığın nedenleri ve çözümleri konusunda bilgi sahibi olmak ve bu bilgiler ışığında çözüm yolları türetmeye çalışmak hedeflenmiştir. Bu bağlamda sözlerimi uzatmamak ve zamanımızı verimli kullanmak adına mikrofonu uzmanlara bırakmak istiyorum” dedi.

EVLATLARIMIZ İÇİN
Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanı Mehmet Fidan ise seminerde Büyükşehir Şehir Belediyesi’nin GADEM vasıtasıyla bağımlı evlatlarımıza, kişilere sosyal danışman olarak hizmet verdiğini ve bir vatandaşımızın dahi bu illetten kurtulmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Toplumda söylenti olarak yayılan ekonomik olarak gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının bu tür maddeleri kullandığı söylentisinin yanlış olduğunu ekledi. Son olarak Fidan, bu güzel bilgilendirme seminerine gelen bütün vatandaşlara ve organizasyonun düzenlenmesinde büyük katkıları olan Davutdede Mahallesi Muhtarı Ersin Özbek’e teşekkürlerini iletti.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

EN BÜYÜK TEHDİT
Konuşmalar sonunda uzman hocalarımız tarafından Gadem’in Bireysel Danışmanlık Hizmetleri başta olmak üzere, Aile Danışmanlığı Hizmetleri, Aile Eğitim Programları, Sosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetlerin yanı sıra koruyucu ve önleyici faaliyetler hakkında dev ekranda çeşitli bilgilendirici görseller ve filmler ışığında vatandaşlar bilgilendirildi. Seminer bitiminde hocaların isteği doğrultusunda soru cevap kısmına geçildi. Birçok katılımcı merak ettiği hususlarla ilgili birçok soru sordu ve bunlar uzman hocalarca cevaplandı. Konusu ve içeriği bakımından çağımızın en büyük tehditlerinden olan bağımlılık bilgilendirme semineri böylelikle tamamlanmış oldu.

MİKROFON MUHTARLARDA 
Semineri izlemeye gelen Bursa’mızın başka bir mahallesinin muhtarı mikrofonu alarak söz aldı ve bu organizasyonun kendi mahallelerinde de yapılmasıyla ilgili GADEM yöneticilerinde söz almak istemesi de aslında bu güzel organizasyonun ne kadar önemli bir toplantı olduğu gerçeğini gözler önüne sermiş oldu. Bu bağlamda Davutdede Mahallesi Muhtarı Ersin Özbek’e bu organizasyona önayak olduğu için teşekkür edildi.  Çünkü bu tür sosyal projelere aralıklarla devam etmesi mahallelilik bilincine, sosyal yaşantıya ve temiz nesiller yetişmesine büyük katkı koyacak.