Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir" Galip Sakder: "Bursaspor’da ilk kez noterden imza şartı olmayan bir seçim süreci yürütülecektir"

Ulaş Girgin

Anadolu Efes ile üst üste iki sene Euroleague şampiyonluğu yaşamış olan başarılı antrenör Ergin Ataman şimdi Yunanistan ekibi Panathinaikos'un başantrenörlüğünü yapıyor. Yunanistanda gerçekleştirilen Pavlos Giannakopoulos Turnuvası'nın final maçında bu akşam Panathinaikos ve Anadolu Efes karşı karşıya geliyor. 

Ergin Ataman aynı turnuvada dün Panathinaikos'ın Bayern Münih'i 80-73 mağlup edip finale çıktığı maçın ardından final mücadelesinin kolay olmayacağını ve Anadolu Efes'in zor bir rakip olduğunu söyledi. 

dd58db0e-giannakopoulos-950x500

"Bir gün yeşil tişört giyeceğini söylemiştim"

Panathinaikos başkanı Dimitris Giannakopoulus ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada Ataman'ın Panathinaikos'ta olması ile ilgili, “Ergin Ataman hakkında ne söyleyebilirim ki? Buraya hep mavi tişörtle gelirdi, ona bir gün mavi tişörtün yerine yeşil tişörtü giyeceğini söylemiştim. Dediğim gibi de oldu, bu yüzden çok mutluyum.” ifadelerini kullandı. 

Dört maçın üçünde Anadolu Efes galip

Ataman'ın Anadolu Efes'i çalıştırdığı son iki Euroleague sezonunda Panathinaikos ve Anadolu Efes 4 kez karşı karşıya geldi. 2021-22 sezonundaki ilk maçı Panathinaikos 95-69 kazanırken ikinci maçı Anadolu Efes 82-81 kazandı. 2022-23 sezonunda ise iki takımın karşılaştığı ilk maçta Anadolu Efes Panathinaikos'u 88-69, ikinci maçta ise yine Anadolu Efes Panathinaikos'u 87-82 mağlup etmişti. 

Editör: Ulas Girgin