Özlem ATAÇ/Mine Cansu MAZI- ÖZEL HABER

Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.,kesintisiz enerji ile müşteri memnuniyetini korumaya devam ediyor. Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı gazetemize yaptığı açıklamada, abonelerine sürekli ve kesintisiz enerji sağlamak için vargücüyle çalışan UEDAŞ olarak 2021 yılında 570 milyon TL'lik yatırım hedefi koyduklarını belirtti. UEDAŞ'ın 4 ilde 50 bin kilometre enerji dağıtım hattıyla 25 bin trafo üzerinden 3.3 milyon abonesine sürekli ve kesintisiz enerji veren bir dağıtım şirketi olduğunun altını çizen Danacı, Türkiye sanayisinin lokomotif şehri olan Bursa'nın bu bölgedeki önemli hizmet noktalarından biri olduğunu söyledi. İnsana insanla hizmet eden bir sektörde olduklarını vurgulayan Danacı, "50 bin kilometre hat üzerinden enerji dağıtımı yapıyoruz. Dünyanın çevresi 40 bin 75 kilometredir. Yani dünyayı 1.2 kat dolaşan bir elektrik ağ yapımız bulunuyor. Hizmeti verirken zorlandığımız koşullar tabi ki oluyor. Ancak bunları kolaylıkla aşabilmek ve işleyişin sağlıklı ilerleyebilmesini sağlamak adına yatırım planını doğru yapmak öncelik taşıyor" dedi.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE DİJİTAL DÖNEM

İSG’deproaktif yaklaşım çerçevesinde geliştirilen Saha Kontrol Merkezi(SAKOME) ile de ekiplerin iş emrine başlamadan önce ve bitirdikten sonra aldığı görüntülü teyitlerdeki kontrollerle çalışma ortamı güvenli hale getiriliyor. Sepetli aracın iç ve dışına yerleştirilen kameralar ile saha ekiplerinin trafikteki seyir durumundan enerjiye müdahalesine kadar tüm anları kayıt altına alınıyor. Bu sayede olası iş kazalarının minimuma düşürülmesi hedefleniyor.

a Gazete ekipleri sahada

Yağmur çamur, kar kış demeden kesintisiz enerji için 7/24 çalışan UEDAŞ’ın zorlu yolculuğuna bizde konuk olduk. UEDAŞ saha ekipleriyle birlikte orta gerilim hattından gelen bir ihbar üzerine Nilüfer Yalacık Bölgesi’ne intikal ettik. Bölgeye geldiğimizde ekipler çalışmaya başlamadan önce kendi iş sağlığı ve güvenliklerini sağlamak adına görüntülü teyitli onay aldılar. Tüm koşulları sağladıktan, güvenlik önemlerini aldıktan sonra merkezle görüntülü olarak tüm önlemleri aldıklarını belirtip işlerine koyuldular. Aynı zamanda SAKOME merkezide görüntülü olarak ekibin çalışmasını, kontrol edip denetleyebiliyor. Çünkü sepetli araçlarda kamera var.