Mustafa TANITAN

Gerçekleştirdiği etkinliklerle adını Türkiye ye duyurma  başarısını gösteren ve Bursa'da faaliyet gösteren yaklaşık beş bin derneğe örnek olacak faaliyetlerde bulunan 'Ötükenden Kızılelmaya Kültür Eğitim Töre Derneği' özel ve anlamlı günleri arına yakışır şekilde kutluyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ardından 3 Mayıs Türkçülük Günü'de dernek üyeleri için ayrı bir coşkuyla kutlandı.

TABELA DERNEĞİ OLMADIK

2016 Yılında kurulan ve geçen 3 yıl içinde sayısız kalıcı etkinlik ve projelere imza atan Ötükenden Kızılelmaya Kültür Eğitim Töre Derneği Başkanı Işıl Esgin dernekleri ve çalışmalarıyla ilgili olarak bize şunları aktardı:  "Bursa'da Valilik Dernekler masasına kayıtlı beş bine yakın sivil toplum kuruluşu var. Bunların bir çoğunun amaçları dışında çalıştığını ve tabela derneğinden ibaret olduğunu biliyoruz. Kurulması kolay ancak yaşatılmasının zor olduğu günümüzde tabela derneğinden ibaret  olmayan dernekler sayılabilecek kadar azdır. Dernek olarak bizler şehrimiz başta olmak üzere  ülke genelinde faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Kısaca örnek bir sivil toplum kuruluşuyuz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİLER

Ötükenden Kızılelmaya Kültür Eğitim Töre Derneği Başkanı Işıl Esgin ve Yönetim Kurulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Bursa'da yaşayan Türkmen çocuklarla beraberdi. Bu yıl, farklı bir etkinlik düzenleyen Derneğin Başkanı Işıl Esgin konuyla ilgili açıklamasında, "Derneğimiz Türkmen çocuklarla 23 Nisan'da çok mutluluk duyduğumuz bir etkinliğe daha imza attı. Dernek yöneticilerim; Salih Çam, Irak Türkmenleri Derneği Başkanı İsam Abdülkadir, başkan yardımcısı Muvaffak Ali'ile birlikte 23 Nisanda 25 Türkmen çocuğunu Bağlarbaşı'ndan özel araçlarla alıp Bursa'nın bir eğlence merkezine götürdük. Eğlenceyi özlemiş çocukların 2 saati aşkın 23 Nisan Bayramını kutlamalarını ilgi ile izledikten sonra çocukları tekrar aldığımız yere bıraktık" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞMAYI BİLİRİZ

Mutlu geçen günün sonunda ise konuştuğumuz Işıl Esgin, bizimle duygularını şöyle paylaştı:
"Bizler  sevinci, üzüntüsü, mutluluğu, heyecanı, kaygısı yalnız Türk olan Türkçü bir derneğiz. Türk için üzülür, Türk için endişe duyarız. 4 yıldır Kent Meydanında Türkçü faaliyetler ile varlığımızı sürdürüyoruz. Tabii yaklaşık 4 yıldır Bursa'da Türkmen soydaşlarımızla beraberiz. Onların sevinci de, hüznü de bizimdir. Türkçü ve Turancı derneğimiz, tüm etkinliklerimizde Irak Türkmenleri Derneği ile birlikte yol almaktadır. Bu konuda, Irak Türkmenleri Derneği Başkanı İsam Abdülkadir'e teşekkür etmek isterim. Gök Türkçe eğitimlerimizden, Türkçü söyleşilerimize, Milli bayram yürüyüşlerimizden, Türkçü anmalarımıza kadar bize eşlik eden Türkmen kandaşlarımız! Var Olsun TÜRK Yurtları! "diye konuştu

ATATÜRK'Ü UNUTAMAYIZ

Işıl Esgin konuşmasını şöyle sürdürdü "Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi Başbuğ ATATÜRK'ü andık. Onun izinde yürümeye ant içtik.! Dünyada sadece Türk çocuklarına armağan edilen bir bayram var. Tanrıkut ATA'yı anmadan olmaz. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Türkmen balalarımız ile birlikte kutlamak istedik. Ne iyi etmişiz..Türkmen balalarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek,  Türkçü için ömre bedeldir. Bir Türkmen balasının başını okşarken duyduğumuz mutluluk, TÜRK olmanın heyecanıdır. Ne mutlu Türküm diyene! Ne mutlu Türkiye'de yaşayıp TÜRK doğana.!"şeklinde konuştu.