Türkiye'de Karabükspor ve Fenerbahçe formaları giyen Emmanuel Emenike, evlilik yolunda ilerlediği 2013 Nijerya güzeli sevgilisi Ezinne Akudo Anyaoha ile ayrılıp 2014 Nijerya güzelini bırakıp 2016 güzeliyle evlenen Emenike 2017 Nijerya güzeliyle aşk yaşadıktan sonra adını 2018 güzeli ile duyurup, 2019 güzeliyle evlenen sonra 2020 güzeliyle görüşmeye başlayınca 2019 güzelinden de ayrılmış sonrasında yeniden 2014 güzeli Iheoma Nnadi ile evlenmişti.

1-164

Ahmet Çakar’dan Fenerbahçe kongre yorumu! Ahmet Çakar’dan Fenerbahçe kongre yorumu!

Çalkantılı ve güzellerle dolu aşk hayatına son veren Emenike Nnadi ve çocuklarıyla birlikte mutlu bir aile hayatı yaşıyor.

2-80

Mutlu çift sosyal medya hesaplarından sıklıkla paylaşımlarda bulunuyor.

7ba3adfb72a6cd82-1200x720

Yaptığı sessiz canlı yayınlarla dikkat çeken Emenike geçtiğimiz yıl geçirdiği rahatsızlığı sırasında hastaneden kolunda serum takılı olarak yaptığı yayınla sevenlerini üzmüştü.

Emmanuel Emenike kimdir,  kaç yaşında?

Sevilen futbolcu, Emmanuel Emenike de Nijerya da doğmuş ünlü bir futbolcudur. Doğum yeri, Otuocha olarak bilinmektedir.

4-50

Emmanuel Emenike, 10 Mayıs 1987 yılında dünyaya gelmiştir. Şuan da ise 34 yaşındadır. İlk olarak futbol kariyerine Nijerya'nın bir eyaletinde bulunan bir futbol takımında başlamıştır.

Emmanuel Emenike hangi takımlarda oynadı?

Süper Lig'de başarılı futbolcu toplamda 94 tane futbol maçına katılmıştır. Aynı zamanda da 34 gol atmıştır ve 21 asistler gerçekleşmiştir. Ancak milli takım olarak sadece Nijerya Milli Takımında oynamıştır. Süper Lig de bulunan takımlardan ise oldukça başarılı performanslara imza atmıştır.

Emmanuel-Emenike

Türkiye'ye hangi takımdan geldi?

Emmanuel Emenike futbol kariyerine başladığı andan itibaren birçok takımda yer almıştır. İlk olarak kariyerine başladığı 2007 tarihinde Delta Force FC Altyapı oyuncusu olarak devam eden kariyerinde Delta Force FC ye transfer olarak hem başarısını kanıtlamış hem de ilk transferini gerçekleştirmiştir. Sonrasında ise 2008 yılında Delta Force FC'den Cape Town City FC takımına transfer işlemlerini gerçekleştirmiştir. Hemen ardından ise aynı yıl içerisinde Ubuntu Cape Town FC takımına geçiş yapmıştır. 2009 yılında ise tekrar bir transfer gerçekleştirerek Ubuntu Cape Town FC takımından Kardemir Karabükspor takımına ve dolayısıyla Türkiye'ye transfer işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Kardemir Karabükspor'a geçişinin ardından ise 2010 yılında Ubuntu Cape Town FC takımına geri dönüş sağlamıştır. Aynı yıl içerisinde tekrar bu takımdan ayrılarak Karabükspor takımına geçiş yapmıştır. Aradan bir yıl geçtikten sonra ise 2011 yılında Karabükspor'dan Fenerbahçe takımına transfer olmuştur. Ancak aynı yıl içerisinde kısa bir zaman sonra Spartak Moskova takımına transfer işlemleri gerçekleşmiştir. 2013 yılında ise bu takımndan ayrılarak tekrar Fenerbahçe'ye dönüşünü gerçekleştirmiştir. 2015 yılına kadar Fenerbahçe'nin bir oyuncusu olarak kalan oyuncu bu tarihte Al-Ain FC takımına transfer olmuştur.

emenike-en-hizli-kosan-ucuncu-futbolcu-5829856_3192_amp

Transfer olduktan sonra ise 2016 yılında tekrar Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Ancak aynı yıl içerisinde hatta çok kısa bir zaman sonra West Ham United takımına geçiş yapmıştır. 2016 yılında ise tekrar bu takımdan ayrılarak Fenerbahçe'ye geçiş yapmıştır. 2016 yılı içerisinde tekrar Fenerbahçe'den ayrılarak West Ham United takımına transfer olmuştur. Ancak aynı yıl içerisinde tekrar bu takımdan ayrılarak tekrar Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. 2017 yılında ise tekrar Fenerbahçe'den Olimpiakos Pire takımına geçiş yapmıştır.

2018 yılında ise tekrar bir transfer ile Olimpiakos Pire takımından Las Palmas takımına transfer olmuştur. Tekrar 2018 yılında kısa bir zaman sonra Olimpiakos Pire takımına geçiş yapmıştır. Son olarak 2018 yılında Olimpiakos Pire takımından ayrılmıştır. Ancak sonrasında hiç bir takıma transfer olmamıştır. Kulüpsüz olarak bir süre devam ettikten sonra 2019 yılında KVC Westerlo takımına transfer olmuştur. Son olarak 2019 yılında KVC Westerlo takımından ayrıldıktan sonra kariyerine takımsız olarak devam etmeye başlamıştır.

Editör: Duygu Doğan