Türkiye’de kadın voleybolu bilindiği gibi son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Özellikle kadın voleybolcuların elde ettikleri başarıların ardından ilk okul çağındaki küçük kızlarımızın seçtiği branşların başında voleybol geliyor. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun açmış olduğu Fabrika Voleybol çalışmalarının ardından Bursa’da voleybol okulları sırasıyla açılmaya başladı.

İLGİ GİDEREK BÜYÜYOR

Vakıfbank, Eczacıbaşı, Fenerbahçe derken birçok kulüp Bursa’da özellikle sporun her branşına yatkın olan Bursalı minikler için harekete geçti. Bursa Büyükşehir Kadın Voleybol takımını, yerel ligden alarak, Süper Lige kadar çıkartan, CEV Challenge Kupası’nı Bursa’ya getiren Emin İmen, önceki yıl kulüp antrenörlüğünü bıraktıktan sonra, kendi adına bir kulüp kurarak alt yapı çalışmalarına başladı.

AİLE KULÜBÜ OLDUK

Emin İmen Spor Kulübü’nü kuran Emin İmen, “Biz bir aile kulübü olduk.  İleriye yönelik gerçekten önemli çalışmalarımız var. Bursa kenti özellikle voleybol branşında çok verimli illerin başında geliyor. Yeni başlayan sporcularımıza voleybolu sevdirmeyi, temel voleybol prensiplerini eğlenceli oyunlarla yaparak oyuncularımızın gelişmesine, öz güven kazanmalarına katkı veriyoruz” diyerek şöyle devam etti:

ANTALYA’DA KAMP

“Voleybolcularımızın sömestre tatiline girmesi nedeniyle 22-26 Ocak tarihlerinde Antalya’da Kremlin Palas’ta yapılan ve çok sayıda kulübün katıldığı kış kampına 40 sporcumuzla katıldı. Yaş grupları olarak maçlar oynandı. Tam 14 kulübün alt yapı takımları katıldı. Şenlik şeklindeydi. Buraya gelen sporcular için hem tatil, hem de gelişimlerine katkı koyacak turnuva oldu. Katılan her sporcuya madalya verdiler.”

 OPTİMA MEDİKAL’DEN DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursaspor için sistem oluşturmalıyız” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey: “Bursaspor için sistem oluşturmalıyız”

“Kulübümüze reklam vererek forma desteği veren Optima Medikal’a teşekkür etmek istiyorum. Oyuncularımız bu güzel formalarla mücadele ettiler turnuvada. Aziz Özkalkan beye teşekkür ediyorum.  Bize verdiği forma desteği sonrasında ona da kulübümüzün formasını hediye ettik. Desteği bizler için çok önemli. Yeni kurulan kulüplere, imkanı olan her iş insanının destek vermesini bir sporcu, antrenör olarak arzuluyorum.”

KULÜPLERE DESTEK ÖNEMLİ

Optima Medikal firmasının sahibi olan aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmeni diplomasına sahip, 3. Lig takımlarından Kütahyaspor’da profesyonel olarak futbol oynayan Aziz Özkalkan, “Gerçekten sspor yaparken malzeme sıkıntısı çok yaşamıştık. Kızım da voleybol branşını tercih etti. İki yıldır çalışmalarını Emin İmen Akademi’de sürdürüyor. Antalya turnuvası öncesinde onlara jest yaparak forma hediye ettim” diye konuştu.

Editör: Mehmet Ali Ekmekçi