Özlem ATAÇ
Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bugün başlayacak ve 13 Ocak tarihine kadar sürecek olan Yöresel Ürünler Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Osmangazi Çarşamba Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleşecek fuara yaklaşık 60 firma ve esnaf katılacak. Merinos Gönül Dostları Sofrası’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan İbrahim Karaçin, 1997 yılından beri Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği'nin faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getirirken, kentte 30 bin hemşerilerinin bulunduğunu kaydetti. Derneğin faaliyetlerinden ve amacından bahseden Karaçin, “Derneğimizin amacı hangi sebeple olursa olsun Bursa’ya göç eden hemşerilerimizin, güzide şehrimize adaptasyonu ve varsa sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olmak. Bunu yaparken de geldiğimiz yerin kültürünü en iyi şekilde yaşamak, yaşatmak ve tanıtmaktır. Neticede bir tarafta doğduğumuz yer Elazığ, diğer tarafta doyduğumuz yer Bursa” dedi. 

KÜLTÜRÜN GELECEK NESİLLERE AKTARIMI
Derneğin faaliyetlerini üç ana başlık altında toplayan Karaçin, “Elazığ’ın yüzyıllar ötesinden gelen ve hâlâ yaşayan kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacıyla Bursa’da çeşitli etkinler düzenliyoruz. Geçmişte düzenlemiş olduğumuz, ‘Harput’tan Bursa’ya Nağmeler’ bunun en güzel örneklerindendir. Ayrıca hemen hemen her ay derneğimizde düzenlediğimiz ‘Kürsü Başı Programı’, her ayın ilk cumartesi günü kadınlarımızın düzenlediği ‘Kadınlar Günü Programı’dır. Derneğimizde zaman zaman düzenlediğimiz, folklor eğitimleri ve müzik eğitimleri de kültürel faaliyetlerimizin bir parçasıdır. Daha çok geniş kitlelerin katılımı ile yapmış olduğumuz etkinliklerdir. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz peynirli ekmek pikniği ve iki yılda bir Harput’a hasret gecesi programları bu çalışmalarımızın bir örneğidir. Ramazan ayında yaptığımız erzak yardımı ve üniversite öğrencilerine iş adamlarımızın desteği ile sağladığımız burslar, yine sosyal çalışmalarımızdan bazılarıdır. Şunu belirtmek isterim ki Ramazan erzakı dağıtılırken, yöre ayrımı yapmaksızın gerçek ihtiyaç sahiplerine vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

ELAZIĞ’DA DOĞAN BURSA’DA DOYAN
“Elazığ’da doğan Bursa’da doyan bizlerin üzerine düşen en önemli görevlerinden biri de yaşadığımız topraklar ile doğduğumuz topraklar arasında ekonomi ve kültürel alanlarda işbirliğini artıracak, köprü vazifesini sağlayacak bir misyonla, Bursa ve Elazığ arasında yeni iş birliklerinin başlangıcında bulunmak asli görevlerimizdendir” diyen Karaçin, “Burada gerek sivil toplum kuruluşları, gerek yerel yöneticilerimiz ile gerekse bu kentte yaşamaktan onur duyan biz Bursalı Elazığlılara büyük görevler düşmektedir. Derneğimizin faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek, açılışını yapacağımız ‘Elazığ Bursa’da Yöresel Ürünler ve Lezzetler Fuarı’ etkinliği düzenlenmiştir. Amacımız Elazığ’da üretilen ürün ve lezzetleri hem Bursa’daki hemşehrilerimize ulaştırmak hem de Bursa’da yaşayan kardeşlerimize tanıtmak. Halkımız burada birçok lezzeti bir arada bulacak. Yaklaşık altmış firma ve esnafın katılımıyla yapılacak olan etkinliğimizde, ağırlıklı olarak Elazığ’dan gelen esnaflarımız yer alacak” diye konuştu. Yöresel Ürünler Fuarı, Osmangazi Çarşamba Kapalı Pazar Alanı’nda bugün saat 14.00'te gerçekleşecek açılışın ardından 13 Ocak Pazartesi gününe kadar sürecek.