Özkan YILDIRIM
 

Binali muhtarım, öncelikle sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım isterseniz?

Teşekkürler, sağ olun. Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için sizlere teşekkür etmek isterim.  Ben Binali Taş. 1965 doğumluyum. Panayır Mahallesi Muhtarıyım. Erzincan’ın Tercan ilçesinde doğdum. 35 yıla yakındır burada esnaflık yaptım. 31 Mart seçimlerinde muhtar seçildim.  Vatandaşlarımıza hizmet için gece gündüz çalışıyoruz.

     Sayın muhtarım bilindiği üzere Panayır Mahallesi 60 bine yakın  nüfusuyla neredeysen Anadolu'daki birçok ilden, ilçeden büyük nüfusu barındırmakta. Tabii nüfus büyük olduğunda hizmet ve ihtiyaçlarda büyük oluyor. Neler yapıyorsunuz Panayır’da, çalışmalar hangi yönde ilerliyor?


MUSTAFA DÜNDAR BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER

Osmangazi Belediyemizin ekipleri bir süredir mahallemizdeki sokakların çevre düzenlemeleri, kaldırım ve parke çalışmaları yapmaktalar.Şimdi gider o sokaklardan fotolarda çekeriz. Bu bağlamda her zaman bizim yanımızda olan sayın Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi bir kez daha buradan iletmek istiyorum.

BAZ İSTASYONUNU İSTEMİYORUZ..

Geçtiğimiz günlerde  Mahallemizde cadde üzerinde orta refüjde bir kazı çalışması yapıldığını gördüm , oraya gidip çalışmalar yürüten arkadaşlara kolay gelsin dileklerimi ilettiğim gibi ne yaptıklarını sorduğumda “Saat kulesi” cevabını aldığımda gerçekten mutlu oldum ve oradan ayrıldım. Ancak  orada çalışanlardan biri öğle arasında aslında oraya saat kulesiyle birlikte baz istasyonu kurulacağını yanındakilerle paylaşınca bizde  devreye girdik ve hemen binlerce imzayla bu çalışmanın durdurulmasını sağladık. Şu an bu inşaat çalışması durduruldu ama biz bunun tamamen gündemden düşmesini  istiyoruz. Mahallemizin nüfusu genç ve bizler bu baz istasyonunu mahallemizde istemiyoruz ve açılmış olan çukurunda bir an evvel doldurulmasını etraftaki malzemelerinde oradan alınarak götürülmesini istiyoruz. İşte görüyorsunuz kimseye haber vermemiş olduğumuz halde bizi burada görüp 3-4 dakika içerisinde 100’lerce kişi toplandı.

YOLUMUZUN AÇILMASI LAZIM

En öncelikli olarak ana yolumuz kapalıdır. Bu ana  yol kapandığından dolayı halkımız esnafımız büyük sıkıntı çekmekte. Şu  an  Bursa bağlantımız kapalı, halkın  % 99,5’u bu yolun açılmasını bekliyor, yol kapalı olduğundan halk büyük çoğunlukla tehlikeli bölgelerden, tali yollardan geçerek  Bursa’ya ulaşmaya çalışıyor. Bu minibüslerden biri dereye uçarsa ne olacak bunun hesabını kim verecek. Biz öncelikle bu yolun açılmasını bekliyoruz. Bununla ilgili mahalle halkından da büyük şikayetler var. Bat-çık yada  herhangi bir çözüm  yöntemi ile büyüklerimizin bu sıkıntıyı çözmelerini bekliyoruz.Biz illa şöyle olsun, böyle olsun demiyoruz ama mutlaka bu sorunun çözülmesi gerekiyor artık.

İmarla ilgili sıkıntılarımız hala devam ediyor. Çevre yerleşimlerde 10-15 kata kadar  imar verilirken, bizim buralarda hala sıkıntı yaşıyoruz. Halk 30 yıldan beri buradaki evlerde oturmasına rağmen imar durumundan dolayı birçok  ev  doğalgaz alamamakta ve bu yüzden büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Uzun yıllardan beri böyle imarsız bir durumda  oturmuş olmalarından dolayı artık bunun sonlanması neticelenmesi ve imarın gelmesini bekliyorlar. Kentsel dönüşümden de yararlanabilmemiz hem insanımızın kazançlı çıkması hem de müteahhitlerin  projelere girebilmeleri için en az 8 kata kadar  imar verilmesi lazım.

 Mahallemizde bir çok yerde yine doğalgaz yok. Anadolu’dan bir çok yerden gelen konuklarımız, dostlarımız mahallemizin  bazı bölgelerinde hala doğal gaz olmadığını duyduklarında bize inanmıyorlar. Bu devirde Bursa gibi  bir şehirde  doğalgazsız ev olur mu diye soruyorlar.

İki sağlık ocağı niye yan yana!..

Mahallemizde 2 tane sağlık ocağı yan yana olmuş olmasına rağmen Karakova mevkiinde olan  hastalarımız bir  saatten fazla uzun yürüyüşler yaparak bu sağlık ocaklarına gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da büyük sıkıntı yan yana yakın durumda olan iki sağlık ocağımızdan birinin en azından Karakova mevkine transfer edilmesini, nakledilmesine istiyoruz. Böylelikle o bölgede yaşayan halka daha yakından daha güzel devlet elinin ulaşmasının çok güzel olacağını düşünmekteyiz . Orada aşağı-yukarı 17.000-18.000 civarı yaşayan  insan var ve bu insanlar mecburen hastalıkla karşı karşıya kalmaları durumunda buradaki sağlık ocaklarına gelmek zorunda kalıyorlar bu sıkıntının  çözülmesi gerekiyor .Sonuçta biz 2  Sağlık Ocağımızın  üstüne 3. Sağlık Ocağı istemiyoruz. 2 Sağlık Ocağımızdan birinin bu bölgeye taşınmasını talep ediyoruz. Bununla da ilgili dilekçelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

4. Nilüfer Caddemiz  bakımsız bir haldedir. 4. Nilüfer Caddesi'nin dizayn edilip yeniden ağaçların ve yeşil alanların düzenlenmesi ile güzel bir hale getirilmesini Bulvar görünümüyle daha yaşanılabilir güzel bir cadde olmasını istiyoruz .Bu bağlamda da bütün mahalle sakinlerimizin de  bu projenin hayata geçmesi ile ilgili dilekleri beklentileri var.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

3.Pazar Caddesi'nde Taşköprü mevkiinden akan Panayır Deresine daha buraya gelmeden önce birçok fabrikanın atıklarını boşaltmasından   dolayı şu anda simsiyah bir görünümde.  Mutlaka bu fabrikalar ile ilgili çalışmalar yapılması ve pis atıkların dereye atmamaları ile ilgili girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz. Burada ayrıca suyun temizlenmesinden sonra  yeşil alan, yürüyüş alanları, bisiklet yolu, çay bahçeleri ve buna benzer sosyal faaliyetlerin olması ile ilgili çalışmaların  yapılmasını  bekliyoruz, sonuçta mutlaka öncelikle suyun arıtılıp eski haline getirilmesi gerekmekte.

MİNİBÜSLERİMİZ DEMİRTAŞ’A NİYE GİTTİ?

Mahallemiz her gün göç almakta, 2014'te 10.000 seçmenimiz varken, 40 adet minibüs vardı şimdi tam iki katı seçmen olmasına rağmen  minibüs ve otobüs maalesef yok, 2014 yılında alınan kararla Panayır tabelalı minibüslerimiz Demirtaş'a verilmiştir. Minibüsler daha Demirtaş’ta dolup geldiğinden dolayı, mahalle sakinleri ayakta yolculuk etmek zorunda kalıyor. Ayrıca bundan 6-7 sene kadar evvel minibüs  hatlarının  son durağı Demirtaş'a alındı. Böylelikle Demirtaş'tan  bu tarafa doğru gelen araçlar çok dolu olduğundan bizim buradan işine, gücüne, okuluna gitmek isteyen insanlarımız dolu olan araçlara binmek zorunda kalıyorlar ve ayakta seyahat ediyorlar. Bu da bizim burada  oldukça sıkıntıya düşmemize sebep oluyor, bizlerin  halkla karşı karşıya kalmamıza neden oluyorlar, her gün insanlardan bu yönde şikayetler geliyor. Biz minibüslerin  Panayır’dan direkt  Kent meydanına doğru gitmelerini istiyoruz, bu çok önemli. Böylelikle mahalle  halkımızın da bu bağlamda rahatlamasına   yönelik çalışmaların yapılmasını bekliyoruz.
 

OTOBÜSLER YEŞİLŞEHİR’E VERİLDİ...

Otobüslerde Yeşilşehir’e verildi oradan gelen otobüslerde dolu geliyor minibüslerde çektiğimiz sıkıntının aynısını otobüslerde de yaşıyoruz.  3. Pınar Caddesi'nde herhangi bir lamba ya da trafiği yavaşlatmak üzere herhangi bir hız kesici  engelleyici sistemin olmamasından dolayı o bölgeden geçerek okullarına gitmek isteyen çocuklarımız başta olmak üzere neredeyse her gün kazalar oluyor.  Bununla da ilgili birçok kereler girişimde bulunduk ve mutlaka bunların da dikkate alınmasını bekliyoruz.

ALLAH RAZI OLSUN DESİNLER YETER..

Mahallemizde lise olmadığından dolayı mağduriyetler yaşamaktayız. Genelde insanlarımız  asgari ücretle çalışmaktadırlar. Bu nedenle çocuklarını dışarıdaki liselere gönderemiyorlar. Yaklaşık her ailede 1-2 öğrenci liseye gidiyor, yol masrafları göz önüne alındığında bu külfeti aileler kaldıramıyorlar. Mahallemizde lise yapılmasıyla ilgili karar çıkmış olsa da hala daha hayata geçmemiştir . Bir an önce lisenin  yapılmasını ve ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz.

Son olarak buradan başta Panayır Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün Bursalılara ,bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat ,afiyet ve mutluluklar diliyorum.