Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden geçen Fırat Nehri üzerinde yapılan kafes balıkçılığı bölgede alternatif iş olanakları sağlarken, burada yetiştirilen başta somon olmak üzere birçok balık çeşidi Karadeniz ve Türkiye'nin birçok bölgesine gönderiliyor.
Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 14:11
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Yıllık yaklaşık 15 bin ton balık üretilen bölgede balıkçılık yüzlerce insana da iş olanağı sağlıyor. Sürekli soğuk olması nedeniyle yılın 12 ayı üretim yapılan Fırat Nehri'nde somon balıkları canlı olarak Karadeniz'e gönderiliyor. 10 yıldır balık yetiştiren Nebi Çakar, Karadeniz'e canlı balık gönderdiklerini ifade ederek, “Alabalık çiftliğimde üretim yapıyorum. Burada gökkuşağı alabalık dediğimiz cinste balık yetiştiriyoruz. Ortalama bir anaçta 4-5 bin yavru çıkıyor. Onları sağıp 5 ayda porsiyonluk hale getirip yurtiçi ve yurt dışına gönderiyoruz. Trabzon, Antalya, Mersin başta olmak üzere birçok bölgeye gönderiyoruz. Birecik'te güzel üretim oluyor. Türkiye'de bir tek burada 12 ay üretim yapılıyor. Buradan canlı Karadeniz'e gönderiyoruz. Alabalık soğuk suyu sever. Onun için burada yılın 12 ayı biz balık üretiyoruz” dedi.
12 AY ÜRETİMİMİZ OLUYOR
15 yıldır kurduğu tesiste balık üreten Ömer Tunç ise, yılın 12 ayı üretimlerinin devam ettiğini vurgulayarak, "Bizim yıllık üretimimiz bin tondur. Bunun yüzde 80'i somondur. Genelde iç piyasaya satıyoruz. Burada 12 ay üretim yapıyoruz. Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz. Karadeniz, İstanbul, Diyarbakır gibi illere balıklarımızı gönderiyoruz. Bizim yaklaşık bin ton üretimimiz var. toplam bu bölgede ise yaklaşık 15 bin top üretimimiz oluyor” şeklinde konuştu. (İHA)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Karadeniz'in balığı Güneydoğu'dan
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden geçen Fırat Nehri üzerinde yapılan kafes balıkçılığı bölgede alternatif iş olanakları sağlarken, burada yetiştirilen başta somon olmak üzere birçok balık çeşidi Karadeniz ve Türkiye'nin birçok bölgesine gönderiliyor.
Yıllık yaklaşık 15 bin ton balık üretilen bölgede balıkçılık yüzlerce insana da iş olanağı sağlıyor. Sürekli soğuk olması nedeniyle yılın 12 ayı üretim yapılan Fırat Nehri'nde somon balıkları canlı olarak Karadeniz'e gönderiliyor. 10 yıldır balık yetiştiren Nebi Çakar, Karadeniz'e canlı balık gönderdiklerini ifade ederek, “Alabalık çiftliğimde üretim yapıyorum. Burada gökkuşağı alabalık dediğimiz cinste balık yetiştiriyoruz. Ortalama bir anaçta 4-5 bin yavru çıkıyor. Onları sağıp 5 ayda porsiyonluk hale getirip yurtiçi ve yurt dışına gönderiyoruz. Trabzon, Antalya, Mersin başta olmak üzere birçok bölgeye gönderiyoruz. Birecik'te güzel üretim oluyor. Türkiye'de bir tek burada 12 ay üretim yapılıyor. Buradan canlı Karadeniz'e gönderiyoruz. Alabalık soğuk suyu sever. Onun için burada yılın 12 ayı biz balık üretiyoruz” dedi.
12 AY ÜRETİMİMİZ OLUYOR
15 yıldır kurduğu tesiste balık üreten Ömer Tunç ise, yılın 12 ayı üretimlerinin devam ettiğini vurgulayarak, "Bizim yıllık üretimimiz bin tondur. Bunun yüzde 80'i somondur. Genelde iç piyasaya satıyoruz. Burada 12 ay üretim yapıyoruz. Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz. Karadeniz, İstanbul, Diyarbakır gibi illere balıklarımızı gönderiyoruz. Bizim yaklaşık bin ton üretimimiz var. toplam bu bölgede ise yaklaşık 15 bin top üretimimiz oluyor” şeklinde konuştu. (İHA)
En Çok Okunan Haberler