Gökçe ÇALIŞCİ-Elif ASLAN

Ülke olarak ekonomik sıkıntıların yaşandığı ve pandeminin de etkisinin hala fiyatlara yansıdığı dönemde, ekmek fiyatlarında vatandaşı rahatlatacak proje Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’den geldi. ‘Kampüs Fırın’ projesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan okul müdürü Halis Korkmaz, “Yaşanan ekmek sıkıntısının ardından Bakanlığımız pandemide ekmek konusunda sıkıntı olabileceğini öngörerek 12 ilden gelen 24 öğretmenimize okulumuzda ekmekçilik konusunda Pasto'nun Sahibi Hakan Doğan Bey ile bir merkezi seminer açarak eğitim gerçekleştirdi. Bu eğitimden sonra 12 ildeki okullarda fırın açma kararı aldı. Yılbaşında okullarımıza yine kendi meslek liselerinde yapılan fırın makineleri ile ki bizim okulumuzun fırın makinelerini Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaparak okullara gönderdi” diye konuştu.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret


 

BİNLERCE PİDE DAĞITILDI
Okul olarak alt yapısını hazırlayarak fırınları hizmete açtıklarını ifade eden Korkmaz, “Daha önce bizim okulumuzun "Anadolu Ekmeğini Dünyaya Tanıtmak" ile ilgili çalışmaları vardı. Ramazan ayında öncelikle okullarımızda bulunan öğrencilerimize ve mahalle muhtarları ile işbirliği yaparak mahalle halkına 5000 civarında pide ve ekmek dağıttık. Okulumuz mutfak eğitimi konusunda girdiği tüm yarışmalardan birincilik ile döndükleri için son dört yıldır yılın en başarılı okulu seçilmiştir. Bu kapsamda okulumuz atölyelerinde Büyükşehir Belediyesi Engelliler Derneği ile engelli bireyler ile çalışmalar yapmaktayız, ayrıca okul öncesi eğitimde ana sınıfı öğrencilerimiz ile çalışmalar yapmaktayız ve "Oğlum Mutfakta" uygulaması ile 8. sınıf erkek öğrencileri ile uygulamalar yapmaktayız” dedi.


KARDEŞ YEMEK FESTİVALİ GELİYOR
Kızılay ile dezavantajlı öğrenciler içinde mutfak uygulamaları yaptıklarını söyleyen Korkmaz, ayrıca özel sektörden ‘BOSCH Mutfakta’ ile mutfak uygulamaları programlarını yürüttüklerini söyledi. Korkmaz,  “Dört yıldır Murat Hüdavendigar Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte yılda iki defa olmak üzere "Anne Yemeklerini Yapıyoruz" uygulaması ile 60 ülkeden gelen çocuklar ile bizim öğrencilerimiz birlikte o ülkenin yemeklerini yapıyorlar (Kongo, Nijerya, Rusya, Arnavutluk, Endonezya, Kore, Ürdün) Yurt dışından dört ülke ile kardeş okul uygulamalarımız var Makedonya Üsküp Lazar Tanev Otelcilik Lisesi ve Nicola Karew Lisesi, Kuzey Kıbrıs Girne otelcilik Lisesi, Azerbaycan Bakü Otelcilik Lisesi, Gebele Otelcilik Lisesi, Bulgaristan Dobrich Otelcilik Lisesi Kardeş okullarımız bu okullar ile de türlü uygulamalar yapmaktayız. Ekim ayı sonunda bu okullar ile "Kardeş Yemekler Festivali" yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


ÖĞRENCİLER UNUTULMADI
Gerçekleştirilen proje ile binlerce ihtiyaç sahibi aileye ve öğrenciye ekmek dağıtıldığını söyleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, “Şehit Erol Olçok Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, ramazan ayından itibaren günlük 20 bin ekmek üretilmeye başlandı. Üretilen ekmekler yurt ve pansiyonda kalan öğrencilerle muhtaç ailelere dağıtıldı. Yeni hedef ağustos ayına kadar Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de yeni bir fırın oluşturmak ve burada da günlük 30 bin ekmek üretmek” dedi.


HAMİDİYE BÜFE’DE SAĞLIKLI SATIŞ
Şehit Erol Olçok Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin önünde yeni bir büfe alanı oluşturulacağını söyleyen Gür, “Burada daha önceden üretimi gerçekleştirilen poğaça, simit, kurabiye ve mayalı ekmeğin yanı sıra yeni üretilecek ekmekler de satılacak. Hamidiye Büfe’de ise hâlihazırda reçel, kurutulmuş meyve de olacak, 40 çeşit meyvenin yanı sıra ekmek de satılacak ve buraya şarküteri de kurulacak” diye konuştu.