Son dakika! Pele öldü mü? Herkes bu soruya yanıt arıyor. Son dakika haberine göre bir süredir kanser tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele hayatını kaybetti. 20. Yüzyılın en iyi oyuncusu olarak seçilen, Messi ve Ronaldo'ya kadar dünyanın en iyi oyuncusu olarak görülen 3 Dünya Kupası sahibi Pele hayatını kaybetti. Sporseverler de bu konu hakkında Pele hastalığı nedir, Pele neden öldü sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…

0x0-1672340556081

PELE ÖLDÜ MÜ?

Bir süredir kanser tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele, 82 yaşındaki hayatını kaybetti.

PELE'NİN SAĞLIK DURUMU NEYDİ?

Bir yıldan fazla süredir kolon kanseri tedavisi gören Brezilyalı efsane futbolcu Pele'nin sağlık durumu kötüye gidiyordu. Yapılan açıklamada böbrek ve kalp rahatsızlıklarının kötüye gittiği ve bakıma ihtiyaç olduğu bildirilmişti.

Pele öldü mü, neden öldü ve kaç yaşında öldü? Efsane futbolcu Pele kimdir, hastalığı nedir, nereli?

KIZI AÇIKLAMIŞTI

Kızı geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Noel'i evde geçiremeyeceklerini ve hastanede kalmasının daha iyi olduğunu söyledi.

Bütün ailenin hastaneye gidip Pele ile zaman geçireceği, durumunun hiç olmadığı kadar kötü olduğu son dakika bilgisi olarak verildi.

PELE NE KANSERİYDİ?

Pele, bağırsak kanseri nedeniyle aldığı kemoterapide beklenen ilerlemeyi sağlayamadı. Uzun süredir kemoterapi gören 82 yaşındaki Pele'nin vücudundaki kanserin bu yılın başlarında akciğer, karaciğer ve bağırsaklarına yayıldığı tespit edilmişti.

PELE KİMDİR?

Edson Arantes do Nascimento 23 Ekim 1940, veya bilinen adıyla Pelé forvet pozisyonunda oynamış Brezilyalı eski bir futbolcudur. 1956'dan emekli olduğu 1977'e kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları'nda yer almaktadır.

Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı Volkan Şen’den Bursaspor paylaşımı

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pelé; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stéfano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da "en iyisi" olarak nitelendirilmiştir. 2000'de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Pelé on beş yaşındayken Santos, on altı yaşındayken Brezilya millî futbol takımı için oynamaya başladı. On yedi yaşındayken 1958 Dünya Kupası finalinde attığı gol, onu bir Dünya Kupası finalinde gol atan en genç futbolcu yaptı. Brezilya 1962 Dünya Kupası'nda da şampiyon oldu ancak Pelé grup aşamasında sakatlandığı için turnuvanın geri kalanında oynayamadı.

Pele öldü mü, neden öldü ve kaç yaşında öldü? Efsane futbolcu Pele kimdir, hastalığı nedir, nereli?

1970 Dünya Kupası'nda dört gol yedi asistle oynayarak üçüncü şampiyonluğun merkezinde yer aldı. On dört yıllık millî takım kariyerinde üç Dünya Kupası (1958, 1962, 1970) kazandı ve tarihte bunu başarabilen tek futbolcu oldu. 2022 itibarıyla, 92 maçta attığı 77 golle Brezilya'nın en golcü futbolcusudur