Özkan YILDIRIM/Gökhan GÜNDOĞDU

•             Öncelikle Mehmet Bey bizleri Mustafakemalpaşa’da hizmet veren işletmenize konuk ettiğiniz ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz sonrasında Rani Mobilya’nın kuruluşu, üretim çeşitliliği ve bugünlere geliş süreci ile ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim?

ÇALIŞKAN MOBİLYA’DAN RANİ MOBİLYA’YA

Ben Mehmet Çalışkan 1982 Mustafakemalpaşa doğumluyum, Arnavut kökenliyiz, 2012 yılında kaybetmiş olduğumuz rahmetli babam Cemail Çalışkan tarafından 1969 yılında kurulmuş olan Çalışkan Mobilya sonrasında 2018 Ağustos ayında “e Ticaret” ile birlikte Rani Mobilya adını aldı. Rahmetli babamdan almış olduğum bayrağı daha ileriye taşıma hedefiyle ekibimizle birlikte  çalışmalar yürütüyoruz. Evliyim üç çocuğum var Allah bağışlarsa bir oğlum 10 yaşında, ayrıca İkizlerimiz var bir oğlan bir kız 2 yaşındalar.

İHRACATA DA BAŞLADIK

Biz daha önce yatak odası, yemek odası toptan alışveriş yapıyorduk mağaza ve bayilerimiz vardı sonra bu yeni gelişen sistemle birlikte e-ticarette bir kapı gördük ikea modelinde tarzındaki bir çalışma yaparak internetten satar hale geldik. Şu an fabrikamızda 70 kişi çalışıyor. 4000 metrelik kapalı alanımızla bütün Türkiye'ye sevkiyat yapıyoruz. Ayrıca bütün Avrupa ülkelerine ihracat yapmaya da başladık.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

Gelecek hedefleriniz ile ilgili neler söylemek istersiniz Mehmet Bey?

HEDEFİMİZ DAHA FAZLA İSTİHDAM DAHA FAZLA İHRACAT

İşimizde ortaya koymuş olduğumuz ivmeyi daha da arttırarak daha fazla istihdam sağlamaya, daha fazla ülkeye ihracat yapmayı, daha fazla üretim adetini   hedeflemekteyiz. Son 2 yılda Rani Mobilya adı altında güzel bir ivme yakalamış olduğumuzu söyleyebilirim. Birkaç sene e-ticaretin öncesinde 15 20 kişilik bir üretim safhamız varken şu an 70 kişiye geldi iki üç yıldan beri gerçekten işletme olarak güzel bir atılım yapmış durumdayız. Şirket son 20 yılı 3 seneye kadar 15-20 kişi ile üretim yapılırken bu e-ticaret ile birlikte KOBİ seviyesine geldik. Bundan sonraki hedefimiz bu ivmeyi daha da yükselterek güzel bir sonuç ortaya koyabilmek. E ticaret   bizim için önemli bir kilometre taşı olurken markamız Türkiye’nin her yerine ulaşmaya başladı. TV ünitesi, yatak odası takımları, çalışma masaları, kitaplık, ayakkabılık, portmanto ve çok amaçlı dolaplar gibi mobilya ürünlerini şu an Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Sistemli bir üretimin yanı sıra stok ve depolama konusunda da oldukça iyiyiz. Yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda siparişlerimizde süper hızlı teslimat sistemini kullanarak müşteriye çok kısa süre içerisinde ürünü teslim edebiliyoruz. Üstelik isteyen müşterilerimiz için Türkiye’nin neresinde olursa olsun montaj hizmetimiz de var.

DUVARA SABİTLENMELERİ DEPREM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

70 kişiye Mustafakemalpaşa’da iş sahası ortaya koymak gerçekten çok güzel bir sonuç Mehmet Bey bu başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz. Peki Mehmet Bey Mobilya alacaklara neler önerirsiniz nelere dikkat etmeleri lazım?

Mobilyanın kullanışlı olması çok değerli, uzun ömürlü sağlam materyallerden yapılmış olması çok önemli, önce alınan Mobilyanın doğru bir şekilde kurulması ve güvenlik içermesi çok çok önemli elbette. Depremde devrilmeyecek  olması lazım Türkiye'de maalesef  mobilyalar evin sabit yerlerine montajı pek yapılmıyor. Yurt dışına göndermiş olduğumuz ürünlerin mesela duvara monte edilecek şekilde olmalarını istiyorlar özellikle, bizim de Türkiye'de mutlaka bu mobilyaların  duvarlara monte edilmesi lazım. Çünkü küçücük bir kitaplık bile bir küçük çocuğun üzerine düşmesi durumunda deprem anında ölüme sebebiyet verebilir. Bu konular çok önemli bunlara mutlaka mobilya alırken dikkat etsinler. Yurtdışına göndermiş olduğumuz ürünlerde mutlaka bu güvenlik açısından duvara sabitlenecek şekilde olmalarına dikkat ediyorlar.  Bu durum ülkemizin de büyük bir bölümünün deprem kuşağında olmasından dolayı evlerimizde  sabitlenecek şekilde mobilyalar olması lazım halkımızın da bu tür mobilyalara  talep göstermesi onların depremlerden hasar almamaları en öncelikli unsurlardan biridir  diye düşünüyorum.

   Mehmet Bey yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak M.Kemalpaşalı olmanızdan dolayı Mustafakemalpaşalılara , halkımıza neler söylemek istersiniz?

ÜLKEMİZ VE İLÇEMİZ İÇİN  AZİMLE ÇALIŞIYORUZ

Öncelikle Mustafakemalpaşa’da yaşayan hemşehrilerime selamlarımı iletmek istiyorum esenlikler diliyorum. Kaliteli ve güvenli mobilyaların üretim üstü olan Rani Mobilya olarak gelecek hedeflerimize  ulaşmak için azimle  , gece, gündüz çalışmaya devam etmekteyiz. Diyerek sözlerini tamamladı.

SON 3 YILLIK  İVME GÖZ KAMAŞTIRICI

Mustafakemalpaşa ekonomisine, Bursa ekonomisine ve genel manada ülke ekonomisine yapmış olduğu üretim çalışmalarıyla ve son 3 yıldır göstermiş olduğu performansla büyük değer katan gerçekleştirdiği ihracatla ülkemize döviz girdisi sağlayan Rani Mobilya'nın genç ,başarılı ,ikinci kuşak yöneticisi Sayın Mehmet Çalışkan’a bundan sonraki çalışmalarında hedeflerinde başarılar diliyoruz.