Ulaş Girgin

Kasırgada 27 kişi hayatını kaybetti Kasırgada 27 kişi hayatını kaybetti

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hemen hemen hepsi gurbette olmanın hüznünden bahsetmektedir. Fakat bazı yerler var ki ülkemizden kilometrelerce uzakta olsanız da sizi evinizde hissettirebilir. İşte yurt dışında size ülkemizin sıcaklığını hissettirebilecek yerleşim yerleri.

Kreuzberg, Berlin – Almanya

1950 yılında Batı Almanya işgücü ihtiyacı ile ülkemizden yüksek oranda misafir işçi kabul etmeye başlamıştır. Bu misafir işçiler çocuklarını Almanya’da yetiştirmiş ve onların da çocuklarının çoğu bu ülkede dünyaya gelmiştir. 1950 yılında başlayan misafir işçi yolculuğu ile günümüze gelindiğinde Almanya’da 5 milyonluk Türk nüfusu ve birçok Türk mahallesi bulunmaktadır. Bu mahallerin en meşhur olanı ise Berlin’in Kreuzberg semtidir. Küçük İstanbul olarak adlandırılan semtin her noktasında bir Türk’e veya özelikle yemek alanında yoğunlaşmış Türk dükkanlarına rastlanılabilir.

Saint – Denis, Paris – Fransa

1 milyon civarında Türk nüfusunu barındıran Fransa’da Türkler, ülkenin birçok noktasına dağılmış olsalar da vatandaşlarımızın en yoğun şekilde görüldüğü yer Paris’in Saint-Denis semtidir. Bu semt ziyaret edildiğinde birçok Türk dükkanı ile karşılaşmak mümkün olacaktır.

Schaerbeek, Brüksel – Belçika

Belçika’nın ve Avrupa’nın Başkenti olarak görülen Brüksel’in Schaerbeek semti vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerlerinden biridir. Bölgede Nasreddin Hoca heykeli bile bulunmaktadır. Ülkede toplamda 250 bin civarı Türk yaşamaktadır.

Green Lanes, Londra – İngiltere

GiuliaVerdinelli_Diyarbakir1_gcoet7

Çoğunluğunu Kıbrıs Türkleri’nin oluşturduğu İngiltere’de Türk nüfusu 500 bin civarındadır. Spesifik olarak Londra’ya bağlı bir semt olan Green Lanes’ın her köşesinde ise ülkemiz esintilerini taşıyan mekanlar ile karşılaşmak mümkündür. Ayrıca bu semtte ülke çapında ün yapmış Türk restoranları da mevcut.

Santiago – Şili

15 yıl kadar önce Manisa’dan ticari amaçlar ile başlayan göçler ile Şili’nin Başkenti Santiago’da bir Türk mahallesi oluşturulmuş. Mahallede küçük Türk restoranları bulunuyor. Ülkenin genelinde ise 1000 kişilik bir Türk nüfusu olduğu düşünülüyor.

Editör: Ulas Girgin