Fas’ın ekonomi kenti Kazablanka’da Üstad Muhammed Laouni’nin evine konuk olan Mehmet Çetinkaya, Fas’ın geleneksel yemeklerinden Kuskus’u a Gazete izleyicileri için tanıttı.
Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 16:57
Kaynak:
Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Ulaş Girgin
agazete.com Tüzel Kişi Temsilcisi ve Genel Müdürü Mehmet Çetinkaya Fas izlenimlerini bizlere aktarmaya devam ediyor. Fas’ın ekonomi kenti Kazablanka’da Üstad Şeyh Muhammed’in evine konuk olan Çetinkaya, Fas’ın geleneksel yemeklerinden olan ve özellikle Cuma günleri tüketilmeye özen gösterilen Kuskus’u agazate.com.tr takipçileri için tanıttı.
Konuk olduğu, mimari özellikleri ve dekorasyonu ile ülke kültürünün zenginliklerini öne çıkartan Üstad Muhammed Laouni’nin evinde, kameralarımıza Kuskus yemeğinin hazırlanışını ve ülke gelenekleri açısından önemini anlatan Mehmet Çetinkaya, yemeği hazırlayan Büşra Şef ile birlikte yemeğin sofraya geliş aşamalarını aktardı.
Ülke kültüründe özel bir yere sahip olan bu yemek bölge halkı tarafından özellikle cuma günleri tüketiliyor. Geleneksel aile toplantılarının vazgeçilmezi olan Kuskus, birlik ve beraberliğin sembol yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kına, düğün, nişan gibi mutlu günlerde ve cenaze merasimi gibi üzüntülü günlerde de Kuskus sofralardan eksik olmuyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Mehmet Çetinkaya’nın Kazablanka izlenimleri
Fas’ın ekonomi kenti Kazablanka’da Üstad Muhammed Laouni’nin evine konuk olan Mehmet Çetinkaya, Fas’ın geleneksel yemeklerinden Kuskus’u a Gazete izleyicileri için tanıttı.
Ulaş Girgin
agazete.com Tüzel Kişi Temsilcisi ve Genel Müdürü Mehmet Çetinkaya Fas izlenimlerini bizlere aktarmaya devam ediyor. Fas’ın ekonomi kenti Kazablanka’da Üstad Şeyh Muhammed’in evine konuk olan Çetinkaya, Fas’ın geleneksel yemeklerinden olan ve özellikle Cuma günleri tüketilmeye özen gösterilen Kuskus’u agazate.com.tr takipçileri için tanıttı.
Konuk olduğu, mimari özellikleri ve dekorasyonu ile ülke kültürünün zenginliklerini öne çıkartan Üstad Muhammed Laouni’nin evinde, kameralarımıza Kuskus yemeğinin hazırlanışını ve ülke gelenekleri açısından önemini anlatan Mehmet Çetinkaya, yemeği hazırlayan Büşra Şef ile birlikte yemeğin sofraya geliş aşamalarını aktardı.
Ülke kültüründe özel bir yere sahip olan bu yemek bölge halkı tarafından özellikle cuma günleri tüketiliyor. Geleneksel aile toplantılarının vazgeçilmezi olan Kuskus, birlik ve beraberliğin sembol yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kına, düğün, nişan gibi mutlu günlerde ve cenaze merasimi gibi üzüntülü günlerde de Kuskus sofralardan eksik olmuyor.
En Çok Okunan Haberler