SON DAKİKA
Hava Durumu

İklim aktivistleri stüdyo bastı

İngiltere’de hükümetin petrol politikasını eleştirmek isteyen iklim aktivistleri stüdyoyu basarak konfeti patlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
İklim aktivistleri stüdyo bastı

İngiltere’de çevreci grup Just Stop Oil protestocuları, Channel 4‘te yayınlanan The Last Leg programını hedef aldı. İki protestocu ellerinde konfetilerle stüdyoyu basarak korna çaldı. Protestocular turuncu pankartlar açarak programı sabote etti. Güvenlik ekipleri protestocuları hızla sahneden indirerek alandan uzaklaştırırken stüdyodaki seyirciler şaşkınlıkla yaşananları izledi.

İklim Acil Durumu Kitapları: İklim Aktivistleri Neler Okuyor? - İklim Haber

Protestocular bununla da yetinmedi. İngiltere’nin başkenti Londra’da Robert Albert Hall’de aynı protestocular BBC’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir müzik festivalini de bastı. Etkinlikte korna çalıp konfeti patlatan protestocular polis ekipleri tarafından yakalanarak sahneden uzaklaştırıldı.
İklim aktivistleri, Van Gogh'un tablosuna çorba döktü - Dünya Haberleri
Çevreci grup Just Stop Oil, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İki protestocumuz konfeti topları patlattı ve kornalar çalarak Birleşik Krallık hükümetinin tüm yeni petrol, gaz izinlerini ve lisanslarını durdurmasını talep etti. Bu geceki eylem, BBC'nin iklim acil durumuyla ilgili yetersiz haberine yanıt olarak geldi. Son haftalarda BBC, yanlış denge politikalarının yanı sıra eleştiri olmadan hükümet ve petrol şirketi propagandası yapmakla suçlanıyor“ ifadeleri kullanıldı.
Protestoculardan Pia Bastide de yaptığı açıklamada, “Her seferinde yeni bir petrol ruhsatı vererek geleceğimin satıldığını kabul etmeyi reddediyorum ve hiçbir şey yapmıyorum“ dedi.

Kaynak:İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.