Ezgi Özdaş

Futbol, Türkiye’yi adeta bir arada tutan bir yapıştırıcı bazen de en büyük çekişmelere sahne olan bir alandır. Her zaman sahada oynanmayan bu sporun en heyecanlı dönemlerinden biri de transfer dönemi. Takımların kadrolarına takviye yaparak yeni sezon hazırlıkları yaptıkları bu dönemde getirilen oyuncunun yarattığı heyecan veya hayal kırıklığı çoğu zaman ligin heyecanını ve gidişatını gösteren birer simge olur. Süper Lig transfer dönemi ise futbolseverlerin merakla takip ettiği, milyonların havada uçtuğu ve kulüplerin bazen bir oyuncu için kıyasıya yarıştığı bir dönem. Peki Süper Lig tarihinin en pahalı transferleri hangileri? Süper Lig’in en pahalı transferleri ve transferlerin hikayeleri haberimizde…

ALTIN AYAKKABI DUDAK UÇUKLATTI

Galatasaray’ın UEFA Süper Kupası kazanmasında en büyük etkenlerden biri olan Mario Jardel, Süper Lig’e transfer edilen en pahalı oyuncu konumunda yer alıyor. Jardel, 17 milyon Euro bonservis bedeliyle Porto’dan Galatasaray’a transfer oldu. 2000-2001 sezonunda sarı kırmızılı renklere bağlanan Jardel, Avrupa gol krallığı, Şampiyonlar Ligi gol kralıığı ve Altın Ayakkabı gibi birçok başarısıyla birlikte Galatasaray’a geldi ve UEFA yolunda takımın kemik isimlerinden biri oldu.

14 MİLYON EURO’YA HAYAL KIRIKLIĞI

Fenerbahçe taraftarı, 2008-2009 sezonunda LaLiga gol kralı olarak transfer edilen Dani Guiza’yı kaçırdığı gollerle hatırlıyor. Güiza, 14 milyon Euro bonservis bedeliyle geldiği Fenerbahçe’de bekleneni veremedi. Mallorca’dan transfer edilen oyuncu akıllarda kaçırdığı goller ve ilginç gol sevinciyle kaldı.

NOKTA TRANSFER…

Kasımpaşa’dan Galatasaray’a 13 milyon Euro karşılığında transfer olan Mbaye Diagne, kulübün efsaneleri arasına adını altın harflerle yazdırdı. Transfer edildiği 2018-2019 sezonunda sarı kırmızılı formayla şampiyonluğa uzanan Diagne, sezonun gol kralı olarak da bonservis bedelini hak etmişti.

SÜPER LİG’İN EN İLGİNÇ KARAKTERLERİNDEN BİRİ

Spartak Moskova’dan 2013-2014 sezonunda transfer edilen Emmanuel Emenike, Fenerbahçe tarihinin en ilginç oyuncularından biri oldu. Emenike tarafın da beğenisini arkasına alarak Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda takımı sırtlayan oyunculardan biri oldu ve bonservis ücreti olan 13 milyon Euro’yu hak etti.

Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor

SAKAT TRANSFER

Bruma, 2013-2014 sezonunda Sporting Lizbon’dan Galatasaray’a, Süper Lig’in en pahalı 5.oyuncusu olarak transfer oldu. Bruma 13 milyon Euro bonservis ile geldiği sarı kırmızılılarda sakatlıkları sebebiyle verimli olamadı ancak 15 milyon Euro bedelle Leipzig’e satılarak zararını karşıladı.

BURSASPOR’UN EN PAHALI TRANSFERİ

Kötü günler geçirse de Şampiyonluk Kupası’nı şehrine getiren Bursaspor’da ise en pahalı transferi 3.3 milyon Euro bonservisle renklerine bağladığı Teteh Bangura olmuştu. Teteh Bangura, 2017’de Sinopspor’a transfer olsa da şu anda 33 yaşında ve çalıştığı bir kulüp bulunmuyor.

Editör: Ezgi Özdaş