Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin hikâyesi resimlerle anlatıldı. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan birbirinden güzel resimler düzenlenen sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu. Resim Bölümünden 120 öğrenci, öğretmenlerinin yönetimindeki projede birer resim çizdi. Çizilenlerin arasından seçilen 55 resim Tayyare Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile düzenlenen 'Dostluğun Değil Kardeşliğin Hikâyesi' adlı resim sergisinin açılışı Bakan Danışmanı Dr. Aylin ŞENGÜN TAŞÇI, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şaban Fethi YILDIZ, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem TÜFEKÇİ ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

BOYAYLA, FIRÇAYLA YANINDA OLALIM İSTEDİK

Sergi açılışında Okul Müdürü Remzi Ayaz, “Bizler; boyayla, fırçayla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olalım istedik. Bu konuda emek harcayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları yaparken bize desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Muharrem TÜFEKÇİ'ye İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Sabahattin DÜLGER'e Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur AKTAŞ'a, ayrıca açılışa gelerek bizleri onurlandıran Milli Eğitim Bakan Danışmanı Sayın Dr. Aylin ŞENGÜN TAŞÇI'ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

2020 YILININ TEK İYİ OLAYI

Milli Eğitim Bakan Danışmanı Dr. Aylin ŞENGÜN TAŞÇI sergi açılışındaki konuşmasında, 1990 yılında Azerbaycan kapılarını dış dünyaya açtığında o bölgeye ziyarete giden ilk kafilede yer aldığını belirterek “O günlerden bu yana kanayan bir yara olan Karabağ sorununun bu yıl çözülmüş olması büyük sıkıntılar içinde geçen 2020’nin belki de tek iyi olayı. Rabbime Türk dünyasına bu büyük zaferi bahşettiği için şükürler olsun. Azerbaycanlı kardeşlerimizin zafer ve mutluluğu aynı zamanda bizim zafer ve mutluluğumuzdur. Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin bu zaferi sanat yoluyla yansıtan eserlerden oluşturdukları sergi bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk vesilesi oldu. Öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Vatandaşlar, Tayyare Kültür Merkezi'nde açılan 'Dostluğun Değil Kardeşliğin Hikâyesi' adlı sergiyi 28 Aralık 2020 tarihinden itibaren iki hafta süreyle ziyaret edebilecek. (Haber Merkezi)

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı