Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Fulya GÜVEN

 Son olarak Dr. Kutalmış Emre Ceylan, BEKSİAD üyelerine “Fuar Pazarlaması” eğitimi verdi. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde Dr. Kutalmış Emre Ceylan, B2B Pazarlama konusunda bilgi aktardı. Fuarlara sadece satış olarak bakılmaması gerektiği belirterek, markalaşmaya katkısının önemine değinen Ceylan, “Bilgi çağına yakışır bu eğitim programı nedeniyle BEKSİAD yönetimini kutluyorum. Firmalarımızın fuarlardan maksimum faydayı nasıl sağlayacağının bilgilerini paylaşacağız. Fuarlar sektörün büyümesine katkı yaptığı gibi firmaların marka değerini güçlendirmesine de fayda sağlar” bilgisini verdi.

ÜÇ AŞAMALI SÜREÇ

Ceylan, fuarlara üç aşamalı bir hazırlık yapılması gerektiğini kaydetti. Fuardan önce, fuar sırasında ve fuar sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi veren Ceylan, şunları söyledi: “Fuar öncesi hazırlıklar çok iyi planlanmalı. Her detay gözden geçirilmeli, hiçbir şey atlanmamalı ki, fuar sırasında bir sıkıntı yaşanmasın. Fuar sırasında ise doğru yönetim önem kazanıyor. İyi iletişim ve kendinizi doğru anlatabilmek ise olmazsa olmaz… Fuar bittikten sonra ise üretim planlamanızı doğru yapabilmek için elde ettiğiniz verileri doğru işlemeniz gerek.” 

DOĞRU KRİTERLER

“Katılacağınız fuarı iyi tanıyın” tavsiyesinde bulunan Ceylan, şu önerileri sıraladı: “Sizin için gerekli kriterleri belirleyin ve davet edeceklerinizin listesini özenle hazırlayın. Elde ettiğiniz verilerle ilgili kayıtları düzenli tutun. Eğer bunu yapmazsanız, fuar sizin için sadece zaman kaybı olur. Katılımcılarla yeniden iletişime geçebilmek için bilgilerini kayıt altına alın.” Ceylan daha sonra eğitime katılanların sorularını da yanıtladı.