Bursaspor, TFF 3. Lig’e düştü Bursaspor, TFF 3. Lig’e düştü

Ulaş Girgin

NBA’de final heyecanı başladı. Serinin ilk maçında Denver Nuggets sahasında Miami Heat’i ağırladı. Maçın ilk periyodu karşılıklı basketler ile başlarken pota altında briçok boşluk yakalayan Nuggets rakibinin savunma zaafını iyi değerlendirerek ilk periyottan 29-20 üstün ayrıldı. İkinici periyotta da pota altı savunmasında çözüm üretemeyen Heat soyunma odasına 59-42 geride olarak gitti.

AW904468_01

Maçın 3. Periyodu da ev sahibi ekibin üstünlüğü ile devam ederken Miami Heat bu periyotta da aynı sayı ortalamasıyla yükseltemedi ve fark son periyoda gidilirken 21 sayıya ulaştı. Son periyodu Heat 30’a 20 önde tamamlamış olsa da takımın çabası farklı kapamaya yetmedi. Maç 104-93 Denver Nuggets üstünlüğü ile tamamlandı.

Jokic'ten ilk maçta muazzam performans

Denver Nuggets takımında kariyerinin ilk NBA Finali maçında 27 sayı, 14 asist ve 10 ribaunt ile mücadele eden Nikola Jokic, NBA’de finallerin ilk maçında tripple-double yapan ikinci isim olarak tarihe geçti. Bunu başaran ilk isim ise New Jersey Nets forması giyen eski basketbolcu Jason Kidd. Diğer yandan takımda Jokic’in ardından en çok sayı atan isim Jamal Murray, 26 sayı, 10 asist ve 6 ribaunt ile oynadı.

Miami Heat'ten olumsuz tarihe geçiş

Miami Heat takımında ise maçta takımının en skorer ismi olan Bam Adebayo 26 sayı, 5 asist ve 13 ribaunt ile oynadı. Jimmy Butler 13, Gabe Vincent 19 ve Haywood Highsmith 18 sayı kaydetti. Öte yandan maçı takım halinde sadece iki serbest atış ile tamamlayan Miami Heat NBA play-off tarihinde bir maçta en az serbest atış kullanan takım olarak tarihe geçti.

Denver Nuggets maçı kazanarak final serisinde durumu 1-0’a getirmiş oldu. 4 maç kazanan tarafın şampiyonluğunu ilan edeceği serinin ikinci maçı 5 Haziran Pazartesi günü TSİ 03.00’da Denver’da oynanacak.    

Editör: Ulas Girgin