Ulaş Girgin

Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur” Bursaspor Kulübü: “Bursaspor siyaset üstü bir kuruluştur”

NBA final serisinin 5. maçında Denver Nuggets sahasında Miami Heat’i ağırladı. Seride 3-1 üstünlüğü bulunup bir maç daha kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Nuggets, maçtan 94-89’luk skor ile galip ayrılarak NBA şampiyonluğunu ilan etti.

191183-wamdkkslyo-1686629016

Bu zafer, Denver Nuggets’ın NBA’deki ilk şampiyonluğu olarak tarihe geçti. Ayrıca takım ilk defa çıktığı NBA finallerinin kazananı olmayı başararak bu alanda da bir ilke imza atmayı başardı. Play-off’lar başladığında kimse Nuggets’ın bu seviyeye gelebileceğini tahmin etmiyordu. Batı Konferansı’nın Phoenix Suns, Golden State Warriors, ve Los Angeles Lakers gibi zorlu takımlarını alt edip finale çıkan ve finalde de Miami Heat’i devirmeyi başaran Denver Nuggets, kendilerini asla bu konuma koymayacak birçok NBA izleyicisine sezonun en iyi takımı olduklarını aldıkları şampiyonluk kupası ile kanıtlamış oldu.

220509105500-01-nikola-jokic-file

Nuggets’ın Sırp yıldızı Nikola Jokic, NBA finallerinde 30,2 sayı, 14 ribaunt ve 7,2 asist ortalaması ile oynayarak oy birliği ile NBA finallerinin MVP’si (En Değerli Oyuncu) oldu. Ayrıca artık rekor kırmasına alıştığımız Jokic, finallerde bu sayı ortalamaları ile oynayan ilk ve tek oyuncu oldu.

Jokic yine bildiğimiz gibi

Şampiyonluk sonrası sahada bir basın mensubuna açıklamalarda bulunan ve soğukkanlılığı ile tanıdığımız Jokic kendisinden bekleneni yaparak net konuştu, “İşimiz bitti, artık eve dönebiliriz.” Ayrıca kutlama töreni sonrası katıldığı basın toplantısında bir basın mensubunun sorduğu “Denver’da yapılacak olan şampiyonluk turu için heyecanlı mısın?” sorusuna, “Şampiyonluk turu ne zaman? Eve gitmek istiyorum.” cevabını vererek salonda bulunan basın mensuplarını gülümsetti.

“Kan ter ve gözyaşı”

01h2scjdpb5qaxdy99hk

Nuggets’a gelen şampiyonluk, takımın bir diğer yıldızı Jamal Murray tarafından çok daha duygusal karşılandı. 12 Nisan 2021’de Jamal Murray, dizlerindeki bağların kopması sonucu Nuggets’ın koçu Malone’a “Beni takaslayacak mısınız? Artık defolu mal sayılırım” demişti. 13 Haziran 2023’te şampiyonluk kupası onun ellerinde yükseldi. Kupa töreni sırasında bir basın mensubunun Murray’a sorduğu “Eskisinden daha iyi geri döndün. Bu şampiyonluğun senin için ne ifade ettiğini anlatır mısın?” sorusuna gözyaşları içinde, “Bu gerçekten muazzam bir duygu. Kan ter ve gözyaşı, bu noktaya dönebilmem için bu parkedeki herkes bana inandı. Şüphe eden birçok kişiyi haksız çıkardık. Şuna bir bakın! Teşekkür ederim.” dedi.      

Editör: Ulas Girgin