Fulya GÜVEN-ÖZKAN YILDIRIM
 

Röportajımıza başlamadan önce Alpay Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1972 yılında Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yaylagözü köyünde doğdum. 1973 -2014 yılları arasında İstanbul /Şişli ve Beylikdüzü’de yaşamımı  sürdürdüm. 1985- 2010 yılları arasında amatör ve profesyonel dövüş sporları ile ilgilendim. Tekstil alanında uzun yıllar uluslararası üretim ve mümessillik yaptım. Tekstil'in yanı sıra 2014 yılından bu yana İstanbul ve Bursa'da emlak ,gayrimenkul sektörleri ile ilgilendim. Demirci Mahallesi'nde “Emlak Borsası 16” firmasının sahibiyim. Sultan Yılmaz Doğan ile evliyim, Tolga ve Gözde adında iki çocuk babasıyım.

Peki Alpay Bey sizin  mahallenizde muhtar adayı olmanız da hangi nedenler etken oldu?

Yaşamakta olduğumuz Demirci Mahallesi’nin tarihi geçmişini ve bulunduğu doğal konumunu da göz önüne alarak; ayrıcalıklı, güzide, güvenli ve vazgeçilmez daha yaşanabilir bir beldeye dönüştürebilmek amacıyla Mahalle sakinlerimizin de katkılarıyla tespit ettiğimiz eksiklikleri, projelerimiz kapsamında hayata geçirme ,mahallemizin tanıtım çalışmalarını yapabilmek için ilgili devlet kurumlarının görevlerini yerine getirmeleri aşamasında koordineli olarak çalışabilmek amacındayız ve bu doğrultuda mahallemizde muhtar adaylığımızı açıklamış durumdayız. Sizlerin desteği ile ben ve ekibim bu göreve talibiz.

Peki Alpay Bey  mahallenizde yapılması gerekenler hakkında  neler söylemek istersiniz?

Maalesef mahallemizdeki eksiklikler uzun yılların birikimi ile  üst üste gelmiş durumda. Mahallemizde birçok eksikliğimiz var. Ulaşımla ilgili birçok sıkıntı var, asfalt sorunları var. Kentleşme, yapılaşma olarak burada 300-400-500 bin TL değerinde daireler olmasına rağmen, maalesef yeterli bir altyapı yok. Onun dışında burada ilköğretim Okulu ve ortaöğretim Okulu var ama geçmiş dönemde köy mantalitesinde kalmış durumda. Bu bölgede çok fazla özel okul var. Her ailenin  maddi olanakları olmadığından herkes  çocuklarını özel okula gönderemiyor. Burada ilk yapacağımız işlerden biri İlköğretim ve ortaöğretim okullarını okul alanlarında faaliyete geçirmek. Tabi bunların hepsini seçilirsek planlıyoruz. Seçilemememiz durumunda seçilen arkadaşlarınıza  projelerimizi  sunacağız. Ekip olarak  şanslıyız, azalarımız, değişik meslek gruplarından gelen arkadaşlarımız hem yöre olarak olsun, hem iş birliği konusunda olsun herkes kendi alanında tecrübeli arkadaşlarımız. Hep birlikte inşallah bu eksikliklerimizi tamamlamak için girişimlerde bulunacağız. En önemli durumlardan biri de Demirci'nin köy mantalitesi kabuğunu kırması yani Çalı  ile  Üçevler arasına sıkışmış, oturan insanlar olarak biraz daha beyaz yakaya yakın tabaka olarak nitelendirilmiş, gerek buradaki fiyatlandırma olarak, gerek yaşam kalitesi olarak ama burada insanlarımızın   ailecek gidebilecekleri Misi örneğindeki gibi oturum alanları yok. Bunların eksiklikleri de var maalesef. Ekibimizdeki  kimsenin kesinlikle bir beklentisi yok .Bu sonuçta bir bayrak yarışı. Uzun yıllardır mahallemiz hızlı bir gelişim göstermesine rağmen bu süreçte yeterli altyapı hizmeti alamamıştır, yıllarca  sokakların asfaltlanmayı  beklediği yerler burada maalesef çok. Ayrıca şunu da söylemek isterim; Muhtarın ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım diye vaatleri olmaz. Muhtar yaşayan mahalle sakinleri ile  buradaki devlet kurumları arasındaki silsiledir, aracıdır. Oradan aldığı eksiklikleri götürür gerekli mercilere bildirir. Bir  kere bildirir, iki kere bildirir,  üç kere bildirir, yine yapılmıyorsa vatandaşı da yanına alarak  baskı unsuru   oluşturması  gerekiyor. Bizim de amacımız bu, eksiklikleri mahallemize  getirmek için biz de bu şekilde çalışacağız mahallemizin birçok eksikliği var, bunlarla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız. Ekibimizle birlikte bunların hayata geçmesi ile ilgili üstün özveri göstereceğiz. Altına basa basa söylüyorum ki; bir muhtarın ya da muhtar adayının siyasi partisi olmaz, varsa bile içerisinde yaşatması gerekiyor. Çünkü hizmet vereceği alanda, yaşamsal olarak nefes aldığı alanda bir insan bu kurumlarda ise eğer partisi olmaz diye düşünüyorum. Çünkü herkese hizmet vermek zorunda, bu ince bir çizgi.

Madde madde eksikliklerimiz ile ilgili bilgi verecek olursam;

--- Demirci Mahallesi İlköğretim Okulu probleminin  giderilmesi.

--- Çevre, bahçe düzenleme güvenlik ve teknolojik entegrasyon çalışmaları yapılacak.

--- Sokakların asfaltlanması, uyarıcı levhaların monte edilmesi.

--- Çocuk Parkı  alanlarının düzenlenmesi.

--- Parklardaki spor aleti  eksikliklerinin giderilmesi.

--- Gerekli noktalara çöp kutu ve geri dönüşüm konteynırlarının konulması.

--- Demirciköy içi otopark ve durak düzenlemesi.

--- Ulaşımda durakların ve güzergahların yenilenmesi ve arttırılması.

---  Havai Elektrik kablolarının yeraltına alınması.

--- Her bina için çöp konteynırının kurulumunun sağlanması.

--- Afet malzeme konteynırı ve deposu.

--- İnternet erişimi ile ilgili altyapı sıkıntılarının sona erdirilmesi.

--- Engelli vatandaşların ve ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti ve ihtiyaçlarının giderilmesi.

--- Bakıma, yardıma muhtaç vatandaşların tespiti ve ihtiyaçlarının giderilmesi.

--- Çevre temizliği ve güzelleştirilmesi.

--- Sokak köpeklerimizin sosyal yaşamlarını aramızda sürdürebilmeleri için uygun sayı ile kayıt altına alınıp özel tasmayla korunmasının sağlanması.

--- Demirci köyü Müzesi'ni hayata geçirmek.

--- Güvenlik noktası, karakol.

--- Demirci Mahallesi Meydan düzenlemesi.

---  Sağlık Kabini ,Yapay Park Göleti.

--- Fıskiyeli, havuzlu kavşak ve göbekler.

--- Kapalı Pazar alanının mahallemize kazandırılması.

--- Banka ,  Bankamatik.

--- Spor Sahaları ve Taziye evi

--- Bursa Kurtuluş anıtı ve Atatürk büstü.

--- Demirci Mahallesi'nde Kadın Kolları Kulübü ,Gençlik Kolları Kulübü ve Esnaf Dayanışma Lokalinin açılması.

--- Mahalle  gençlerimiz ve çocuklarımız için sanat ve spor kulübü.

--- Çocuk Kreşi (Gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına indirimli fiyatlarla kontenjan dahilinde yerleştirilmesi).


Peki mahallenizde tanıtım ve etkinlik olarak ne gibi planlarınız var?

--- Bahar ve Yaz festivali,

--- Kadınlar Pazarı (organik ürün ve el emekleri)

--- 5-6 Mayıs Hıdırellez şenliği,

--- Ramazan ayı hafta sonu aktiviteleri,

--- Muharrem ayı aşure haftası etkinliği,

--- Kültür Turları ve sosyal aktiviteler

--- Çocuklarımız için toplu sünnet şenlikleri . Mayıs ayının 2. haftasında Uçurtma Şenliği ve Pikniği.

--- Ayrıca yine çocuklarımız  ve gençlerimiz için futbol, basketbol, voleybol turnuvaları.

Mahallenizde muhtar adaylığınız nasıl karşılandı?   Sonrasında  bizlere  azalarınızı tanıtır mısınız?

Adaylığımızı  bundan yaklaşık 20-25 gün kadar önce sosyal medyada açıkladık. Geçtiğimiz hafta marketlerde broşürlerimiz dağıtıma çıktı. Çok güzel tepkiler aldık, insanların yaklaşımı çok güzel , bu durum tabii bizi oldukça memnun etti. Esnaflarla olsun, mahalle sakinleri ile olsun, bizlere çok güzel desteklerini ilettiler, hoş karşılandık .Bu şekilde sahalara indik, her şey çok güzel sürüyor, devam ediyor.

Azalarımı tanıtacak  olursam;  Ömer Alper Neşeli, Hasan Furkan Yılmazcan, Rıdvan Göktürk, Osman Nuri Husten, Salim Kaya, Sibel Köse, Gürbüz Taş  ve Ayla Kıran’dan ibarettir. Aza arkadaşlarımız mesleklerinin ve alanlarının başarılı, tecrübeli temsilcileridirler . Hep birlikte Demirci Mahallesi'ne hak ettiği hizmetlerin gelmesi ile ilgili koordineli bir çalışma ile sıkıntıları gidereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Alpay Bey son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

  ---- Mesaj olarak halkımıza söylemek istediğim, mahallede yaşayan biri  olarakta buradaki sıkıntıları biliyorum. Halkımızda eğer bunu yapabilecek kapasiteye sahipler mi diye araştırarak ,sonrasında düşünerek  neticesinde  doğru kişiye oylarını vermelerinin   mahallemizin yararına olacağı aşikardır. Şu anki sıkıntıyı bir 5 sene , 10 sene daha yaşamasınlar diye iyi düşünüp karar vermeliler . Diyerek sözlerini tamamladı.